Citirati Originalno postavljeno od hallo Pogledati poruku
Generalno, polozaj jezera je takav da nista nije "nagnuto" ka njemu niti ima tokova koji bi se slili prilikom kisa. E sad, hoce li stici napuniti do 13.decembra (kad je planiran Retro Opening) ili do 01.decembra kad je planiran koncert Cece i "pustanje" u rad sistema za vestacko osnezavanje- ne znam, ali mislim da ima dovoljnoi dana do tada a i s obzirom na ulozeni rad trud vreme i novac napunice ga makar kofama iznosili..
https://www.facebook.com/JahorinaOC/...qhvkFslUi7t22Z
Problem sa akumulacijama sa ovom "folijom" je što ne može da se uđe u nju sa mašinama (bagerom) da se naknadno čiste - kao što može u onim betoniranim (kao npr. na Kopaonikui). E sad, to nije velik problem ako su "obale" sa strane akumulacije oborene ka dole - onda ne može ništa da "uđe" u nju.

Koliko sam video na web kameri, ona leva i iza obala je visočija od ivice jezera, i praktično ako pada kiša sa tih okolnih površina će kiša da silazi u jezero (a samim tim i materijal) - ako nema "obale" tj. zida koji će tu vodu da odvede dalje od jezera.

Ali, kao što sam rekao, možda se ne vidi na kamerama pravo stanje stvari..

Taj SnowFactory je super stvar ali troši jako mnogo energije i OK je za događaje (olimpijada, takmičenja i sl.) ali nije za svakodnevnu upotrebu isplativ sistem.