Vesti Jahorina - Sezonska ski karta važi u slovenačkim ski centrima i obrnuto

Jahorina - Sezonska ski karta važi u slovenačkim ski centrima i obrnuto

Ljubljana, SLO | 14.11.2018. | OC Jahorina
Jah slo skipas2019 1a2

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić, predstavio je sve pogodnosti dogovora sa predstavnicima slovenačkih ski centara na konferenciji održanoj u sredu, 14. novembra 2018, u Sloveniji.

Predstavnici slovenačkih ski centara pre više od mesec dana posetili su Jahorinu i uverili se u sve pozitivne promene koje su se dogodile na Jahorini kada se i rodila ideja o zajedničkom sporazumu. Mogućnost skijanja u devet slovenačkih ski centara, i to Mariborsko Pohorje, Rogla, Golte, Krvavec, Stari Vrh, Vogel, Kranjska Gora, Kanin i Cerkno, sa sezonskom ski kartom sa Jahorine i obrnuto veliki je benefit svih ljubitelja planine i skijanja.

„U veoma kratkom roku smo, na obostrano zadovoljstvo, postigli dogovor da ski pas sa Jahorine važi u slovenačkim ski centrima i obrnuto. Ovaj dogovor je naišao na veliko oduševljenje svih koji su čuli za njega, a ja se iskreno nadam da će što više skijaša iskoristiti ovu pogodnost", reko je direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić.

Jahorina postaje jedan od vodećih ski centara u regionu dok je saradnja sa slovenačkim ski centrima  samo još jedan od dokaza za to.

„Sada kada Jahorina ima sigurnost u sneg sa minimum 120 zagarantovanih dana skijanja, verujem da će se veliki broj skijaša iz Slovenije odlučiti da vidi šta smo to sve novo uradili na Jahorini, a verujte mi zaista je vredno pogledati. Zimu ćemo dočekati sa kompletno izgrađenim i završenim Technoalpin sistemom za veštačko osnežavanje kojim je povezano celo skijalište sa 88 lansera i 25 topova. Na samom vrhu planine, izgrađeno je veštačko jezero od 75.000 m3 koje će biti atrakcija i leti i zimi i koje će prirodnim padom osnežavati jahorinske staze. Imamo 40km odlično uređenih i povezanih skijaških staza koje predstavljaju raj za skijaše i bordere, od toga osam staza je homologovano po FIS standardima u disciplinama SL, GS, GS i spust. Noćno skijanje, ski vrtići, preko 1030m postavljenih vetrobrana, kao i proširene i ublažene postojeće staze, novi parking prostori govore da se radi o odličnoj destinaciji za zimski odmor i skijanje" rekao je Ljevnaić i pozvao sve da posete Jahorinu i sami se uvere u sve njene lepote i atraktivnosti.

Galerija slika

Komentari