Citirati Originalno postavljeno od Grazer Pogledati poruku
Skijao sam pet dana na Jahorini za pravoslavnu novu godinu, prvi put nakon 3,4 godine. Evidentan je napredak i da se radi ali po mom misljenju nije to to...
Nisam bio dugi niz godina, ali ovaj opis mi djeluje realan. Tito nas je učio da nas ništa ne smije iznenaditi, osim provjera ski passa, višestukih naplata parkinga i vrtića, cijene sezonskog ski passa u rangu austrijskih skijališta itd.
Za ovih 20 godina skijanja po 25+ dana u sezoni u Austriji, još mi niko nikad nije tražio ski pass na provjeru. Niti poznajem nekog kome je tražen.

Citirati Originalno postavljeno od forum1nick Pogledati poruku
Na Jahorini je u odnosu na prije 5 godina skoro potpuno ugašena disciplina "spust" jer danas uduzimanje (isključivanje) karte znači baš oduzimanje. Prije 5 godina to je značilo da morate zvati i moljakati upravnika ili lokalnog političara da vam istu ponovo aktiviraju.
Hoćeš da kažeš da oduzimaju ski pass kad neko brzo vozi? Ili samo onima koji ugrožavaju druge kao kamikaze koji idu ravno i viču "čuuuuuuuvaaaaaaj!"?
Ovo za upravnika i političare mi nije jasno. I treba da rade bez korupcije ili kako se to kod nas naziva "snalaženje".