ја сам видо црни ауто испред комбија у ком сам се откидао од плакања због рукомета... само сам запамтио БГ табле и црни, а можда је и тојота јарис... а и контам да није био са женом... уф, сад се будим... не знам шта ми је...
Pogled za štampanje
ја сам видо црни ауто испред комбија у ком сам се откидао од плакања због рукомета... само сам запамтио БГ табле и црни, а можда је и тојота јарис... а и контам да није био са женом... уф, сад се будим... не знам шта ми је...
jbg kad bi neko citao ovaj forum, a da ima fotku sa parkinga... ;)
Najbolje je da sutra neko od Vas licno ode i postavi ovde iznesena pitanja na :
Javno preduzeće ''Skijališta Srbije'' organizuje sutra za predstavnike medija obilazak ski centra na Staroj planini. Kako se u pozivu navodi, ova zima predstavlja najuspešniju ski sezonu u poslednjoj deceniji, a značajan doprinos tome dao je i najmlađi ski centar na Staroj planini, u kome funkcioniše i najmodernija gondola, prva u Srbiji. Obilazak će početi u 11,30, a novinarima će se obratiti v.d.direktora JP ''Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić.
ја по цео дан спавам, ни у школу не идем, само ми још пут до бз фали...
него, има ли још која фотка од недеље, Владо? или код кога могу да нађем на фб?
1
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...98987342_n.jpg
Hotel Stara planina popunio 70 odsto kapaciteta
Hotel Stara Planina uskoro će dobiti vlasnika, a u toku je i javni oglas za zakup lokala u okviru kompleksa
Hotel Stara planina, koji se nalazi na ”Jabučkom ravništu” popunio je 70 odsto svojih kapaciteta, rekao je direktor JP Stara planina Svetislav Popadić Tanjugu, dodajući da će do kraja februara biti poznato i ko je zainteresovan da postane vlasnik pomenutog hotela. Pored domaćih, interesuju se i strane kompanije.
detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=22139
одавно сам је ставио на фејс... него мене дал је неко слико док ме Јефта паковао...
Evo malo ja
haahahah doktore legendo :)
Ovako je jedan lik,samo go do pasa,skijao na -20 u Soldenu :sm022:
Trazio si slike, evo... ali da ides gore :ok:
Ma ovo ce proci za otprilike pet nedelja pa onda na fizikalnu terapiju... meni je vise frka da Masinka ne ucvika mada ruku na srce kada je pitamo da li idem na skijanje odgovor je potvrdan :ok: Trebalo je u martu da krenemo na produzeni vikend + da povedem Matejino drustvo, ali to sada sve pada u vodu :cool:
Iskreno pored toga sto smo zaljubljeni u SP, zaista mislim da za ove novce nigde ne mozemo da napravimo vise laufa nego tu. Svako od nas ima neki rezon zasto se ide u planinu, ruku na srce nije zivot samo u gradu. Mateja vec tri godine ide sa klubom na planinu i polako uci sta mu sve treba kada nema mame i tate, a Masa pronalazi drukcija zadovoljstva...
Bio sam u nedelju gore i dan je bio savršen za skijanje. Strašno mi je žao što ovde čitam da je bilo baš ozbiljnih udesa i povreda na stazi.
SRB_PI reče mi Slaviša sve najbolje o tebi. Želim ti brz oporavak i da se što pre vratiš na stazu pa i da se upoznamo. Pamet u glavu druže. Dovoljan je trenutak pa da ti propadne cela sezona. Veruj mi, pričam iz ličnog iskustva.
Maloj Maši takođe želim brz oporavak i da bude hrabra i brzo prevaziđe strah koji će se neminovno javiti kad se ponovo vrati na stazu.
Romane i ovo nažalost pričam iz ličnog iskustva. U februaru 2009. godine mom tada petogodišnjem sinu se desilo nešto slično, na sreću bez težih posledica. Da stvar bude gora, sve sam lično sminio kamerom i veoma mi je mučno da se na to opet vraćam ali ću postaviti video da vidite kako se iz sasvim bezazlene situacije za trenutak izrodi katastrofa. Znači pratio je majku, vozio je potpuno logičnom putanjom, vidljivost je bila odlična kao i kvalitet podloge, pa ipak ga je majmun, konjina.... odneo bez da je i probao da ga izbegne ili zakoči. Mislim da ga je samo to što je bio izuzetno lagan spasilo loma noge u najmanju ruku. Do kraja sezone i pola sledeće je imao konstantni strah i vozio u grču.
Sledi video kome je iz razumljivih razloga (što bi englezi rekli "bad language") pri kraju odstranjen ton.
http://www.youtube.com/watch?v=mydmAuAlW2s
:sm006:
3. разред основне, лом ноге у Бугарској због ретардираног сидра... не једна сезона, него 8 сезона... и сад ово... кад се вратим на стазу, допринећу да се овако нешто не понови...
ја сам за упознавање... :)
а овај судар.... јао како би га газио...
Pazi,mali je presladak..steta za takav sudar,ali definitivno konja ima..
Jos mi deluje na snimku da je Konj jos i nervozan...
Neko je lepo napisao ma youtube ispod tvog snimka:
"ovog na neomasceni kolac"...
Razumem udese,gde su slicni sebi ucesnici..ali dete,ovako...
Izvini,ali ovaj bi u najmanju ruku pesice isao do Beograda...do Vma..
неомашћен колац, то сам ја метно...
срећа што нико није ишо брзо, а да је за гажење, јесте и биће...
Koliko vidim debil se jos buni :awm2:
Srecom, kazes, nije bilo posledica.
Lepo kaze macak011, ima samo jednu vijugu vise od kokoske, tek da ne sere po dvoristu.
Ako se redarska sluzba ne opameti, ovakvi slucajevi ce dovesti samo do jos vecih ekscesa. Ja unapred priznajem da cu biti naoruzan i da cu osakatiti svakoga za koga mislim da je prtnja na stazi!!!
Stvarno mi je žao što vidim da je puno ljudi povredjeno istog dana. Posebno je strašno što je devojčica nastradala ali vidim da je borac :ok: Zbog ovakvih incidenata treba da se vodi računa kada se vozi na stazama koje su pune skijaša. Svi treba da nose kacige, a naročito deca. Mene je 2008. pokupio border u Tinju na stazi face toliko da mi je otkacio skije, i odleteli smo 30m. Inače, ja sam promenio putanju i usporio jer je ispred mene devojka pala i dečko se slupao u mene. Procenite koliko je brzo išao ako ja imam oko 105 kg a on barem 30kg lakši. Prošao sam sa rasečenom arkadom od naočara za vid, a bordera nismo mogli da skupimo 5min i posle se jedva odvukao dole. Ovo pišem jer nije samo na našim planinama česta pojava sudar. Svuda ima neizživljenih likova koji su opasnost i za sebe i za druge. Jedini način da se skija na stazi gde je gužva je polako i oni malo bolji uz ivicu staze pa sitan vez. Široke i brze karving zaokrete treba zaboraviti u uslovima koji vladaju vikendom na većini skijališta. Još se pogodilo da je bilo par neradnih dana pa su svi koji su mogli otišli na skijanje. S.P. ima suviše malo staza i sve spadaju u malo teže i strmije i to mnogi doživljavaju kao poziv da jure bez kontrole. Na svakoj planini treba da bude par staza tipa KGB gde voze početnici pa lagano. Spominjani su redari i policija kao način borbe protiv jurcanja, ali ako malo razmislite videćete da bi to tek dovelo do opšte frustracije jer tu bi bilo suviše subjektivne procene i redara i skijaša, a kada se ovako teški incidenti dese već je malo kasno. Jedino trajno rešenje je edukacija koja treba da krene prvo iz kuće pa zatim i upozoravanja redara na skijalištima pa i pisanje o skijaškom bontonu na ovakvim forumima.
има сад плавих колко ти душа хоће, ал кад се врати кући, није фора да каже друштву како је возио плаве, него како је за један дан научио да вози скије и како се спушта низ црну и црвену... а и Машу и мене су скупили одлични скијаши...
биће едукације, полако само...
Za edukaciju vec odraslih primeraka bezmozgovnih dvonogih konja je kasno. Njihovi potomci mozda - ako ih bude - ta vrsta kad naleti na maskirno-besnu skijasko-brodovsku vrstu obicno fatalno zavrsava bez sanse za reprodukciju. :D
Redarska sluzba, uz odgovoarajucu obuku i testove, ali ne kumovski i rodbinski, vec rigorozno, uz pomoc prave policije prilagodjene skijalistu (motorne sanke, skijaski obuceni i to) i naravno neizbezni GSS sa vecim ovlascenjima u smislu asistencije redarskoj sluzbi i cao. Sve se moze kad se hoce. Postoji i mogucnost uvodjenja ugovora sa drzavom, da pojedinci, civili budu stalno angazovani kao redari dok su na skijanju, uz odgovarajuce ispite, testove i uniformu i minimalnu novcanu nadoknadu -dzabe skipass recimo, pa da vidis kako bi se resilo preko noci...dosta je dvojica trojica da javno najebu i da ne verujes kako se leci, kao prehlada... :dziveli:
PS. procitah bas ovde negde na forumu kako je recimo u AUT ne secam se tacno, neka baba prijavila lika da je ugrozio na stazi - ugrozio, nije je polomio i slicno, vec isekao (!), pa naisli redari i policija i hop lisice na ruke, pa izvoli u kancelariju da das izjavu... ajde bre, moze sve kad su ljudi kvalitetno obuceni, posteni, ozbiljni i vredni. Ima takvih jos uvek, ali nikako da dobiju sansu...
E to je pravi problem, ozbiljni skijasi - precenili svoje mogucnosti... nije dovoljno da se istaknu pravila ponasanja na skijalistu na onom przoru kod ski date, trebalo bi da postoji neki papagaj koji to prica non stop - izvod iz pravila ponasanja da se emituje u gondoli preko razglasa na svakih 5 minuta da blebece, mozda im i udje u glavu da ce da najebu ako se zalecu i ne postuju skijasa ispod sebe na stazi, a ne dao im bog da ga izlome... a kamere svuda i strumpfovi, pa da vidis... :awm2:
ова двојица га најебаше... једино је од камиказа настрадао онај бордер из Сремске Митровицв... а у мом случају још ће испадне да сам ударио ја у њега...:sm022::sm017::ski::yay:
vidi, da ih je neko pohvatao, sklonio, legitimisao, napisao prekrsajnu ili krivicnu prijavu za teze telesne povrede, a osteceni pokrenuli postupak za naknadu nematerijalne stete i sve to reseno po hitnom postupku zbog lecenja, to bi bilo to. Nije to nemoguce.
Nazalost to je realnost i mi tu ne mozemo nista.
Na Kopu sam se tokom godina nagledao i mnogo gorih stvari....i kao sto rece neko -Srbi skijaju kao i sto voze kola.
:sm008:
Nedelja na SP zaista bila savrsena, ali mnogo toga ne stima na Staroj kao i oko nje...jbga, za par godina( ili par desetina godina, ugledajuci se na Kop)bice manje-vise ok.
Nisam razumeo? Gde ne mozemo nista? Ako ne moze drzava mozes sam da uzmes stvar u svoje ruke, ali moras da budes svestan mogucih posledica. Ako sto neko rece kamikaza dobije batine 5-6 puta, stvarno treba da je tantus pa da nastavi da jurca. Olupas mu skije o kitchmu i cao, nek te tuzi redarima! Otmes mu skije, poneses srafciger sa sobom, ako nema rental vez, odvijes zadnju ili prednju glavu, bacis u sumu i cao, ne zajebavam se.. meni je doktor prepisao pesacenje, taman mu prosledim recept! :D
ma sta da mu odsrafljujem vezove, tamo na spojnom putu kod gondole na kraju svake staze jednu skiju samo frknes u sumu sto dalje, dok ode po nju i nazad taman stize na zadnju voznju, hahahah!
@Max
Tako je Max, vaspitanje se donosi od kuce. Sa mackom011 sam se spustio samo jednom niz Suncanu i mogu da ti kazem kako se covek ponasa na stazi. Pogleda oko sebe, krene, sasije 15-20 kristijanija, zastane, opet pogleda oko sebe, ako je guzva poprica sa nekim par kulturnih recenica, ponovo pogleda i cepa ne ugrozavajuci nikoga. Pri tome moze da ide mnogo brze jer zna itekako da skija ali ima mozga i nema potrebu da se dokazuje drugima vec samo sebi. E to je prototip normalnog skijasa.
A sto se tice oduzimanja ski-pasova, ne slazem se sa tobom. Nema tu nikakve frustracije, ne mislim da treba oduzimati na prvu loptu ali svakako treba reagovati posle prve opomene. Vidis i ja imam mali problem kod sebe, moj sin ima trinaest godina odlicno cepa, daleko je iznad proseka, ali jos uvek nije PRAVI. Zasto... zato jer svaki drugi put moram da ga opomenem da mora da pogleda iznad sebe, i suvise cesto ga ponese brzina. Sada je na jedan grub nacin shvatio sta moze da se desi kada se osili neko ko dobro barata skijama.
SRB PI je u pravu sto se tice ljudi koji losije skijaju, ima sada laksih staza pa ih treba posklanjati tamo. Redar sedne sa njim na zicu i sprovede ga tamo gde je bezbednije i za njega i za druge.
@macak011
Definitivno ce morati svako da reaguje po svom nahodjenju, bar dok se redarska sluzba ne trgne iz letargije. Bice tu svacega od pretnji do lomljenja skija.
Roman, hvala. Istina je da nikad ne krecem nizbrdo, a da prethodno ne pogledam gore. Nikad. Dole gledam po difoltu. Kao kad se ukljucujes u saobracaj, ako vozis. Uvek ostavljam dovoljno mesta skijasima koji su ispod mene da ne mogu cak ni da se teleportuju do mene ako sam u kretanju. Dakle, ako ide na levo, a ja ocu iza njegovih ledja desno, odem maksimalno desno i usporim ako se ovaj donji odjednom odluci da menja pravac ka mojoj putanji. Ne mali broj puta po pokretu donjeg skijasa, kocim i stajem, a da je on ipak ostao na staroj putanji. To je ponasanje na strani bezbednosti. Evo, sad ima ovde na forumu nekog ko cita ovo, a zna sta i kako radim. Sad za vikend dvojicu losih skijasa sam za 15tak minuta sa njima naucio da koriste plug, da kontrolisu brzinu i da skrecu lagano levo desno. Uz to, naucio sam ih i da gledaju iznad sebe pre nego sto krenu da ih neko ne odnese. A da ih pre toga nisam nikad upoznao ni sreo. Cisto gest dobre volje. Jedan je muzicar iz hotela, grupa KANA, tako nesto, a drugi diplomirani ekonomista sa BGD faxa, ali decko dal' iz Nisa, jbm li ga, nisam siguran, Slavisa. Izlomise se obojica kod gondole, crvena staza, veze nemaju, a ne plase se. Posebno ekonomista, skije mu se ukrstaju ko da je prvak X-games-a, a pada ko aikidoka.
Naucite svakoga osnovama kretanja i paznje na druge i sebe na stazi, ko to ne zna. To je osnova bezbednog skijanja.
Hteo sam da dodam. U nedelju je staza 7b, gondola, bila uglavnom prazna. Tu i tamo neki skijas. Dobar. Pustim dugacak karving zaoret. Pri kraju zaokreta, rasterecujem i menjam pravac kretanja UZ OBAVEZAN KRATAK pogled gore, uz stazu! I imam sta da vidim, ide covek u jaje, spust. Nailazi, daleko je. Menjam pravac naglo, vracam se levo, prelazim u slalom, dva zavoja kocim i vracam se krajnje levo. Stajem. Baja prolazni krajnje desno. Sredina SIROKE staze prazna. Pazio sam na sebe, on NIJE pazio na mene. Fakat. Nije doslo do sranja jer sam ga video. Da ga nisam video, MOZDA bi bilo sranje. Mozda bi bilo glava o glavu, ko zna. Samo nas dvojica na stazi... Pamet u glavu. :D
To su stvari koje same upadaju u oci, isto tako odmah uocavas nekoga ko mlati okolo. Ja to zovem old-school :ski: Narocito mi je privuklo paznju sto smo stali otprilike u isto vreme i u istoj ravni, a na sidro smo stigli u par sekundi, sto znaci da nam je tempo bio isti.
evo ga jedan video, po mom misljenju najbolji DVD koji sam nabavio u poslednjih par godina povratka na bele staze - pauza od jedno 8 godina, bez ikakvog razloga. Obratite paznju na video
http://www.youtube.com/watch?v=vlzIkIQa3e0
a onda na sledece trenutke:
2:18, 2:25, 2:59, 3:16, 3:22(tacka 4!), 3:36, 3:52.
Svaki od ovih trenutaka je snimak kada Klaus Mair gleda preko ramena IZA SEBE... :D
Nadam se da je sve jasno. Izvinjavam se svima na :sm023:
што више људима дође у главу на овај начин, мање ће морати ручно...
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...OI5qrUUTLYf5og
Jednodnevni ski & party izlet Babin zub/ powered by: Red Bull25.02.2012 Niš – Babin zub – Niš
Polazak iz Niša u 07:00h sa parkinga kod restorana Gusar, direktna voznja do ski centra Babin zub.
Po dolasku sledi upoznavanje, grudvanje za zagrevanje i rasanjivanje, priprema za skijanje i podela ski pass-a.
Grupa koja nije baš raspoložena za skijanje ima slobodno vreme za obilazak planine i ostale ludorije koje im padnu na pamet.
U medjuvremenu vas u dnevnom programu očekuju igre bez granica,gde ćete moći da se oprobate sa veselim stolicama,brzom snešku,shoot ‘em up-u i ostalim igrama koje su pripremljene samo za vas gde ćete videti koliko jeste,ili možda niste snalažljivi :cug::jester::couto:
detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=22160
:eek:Cujem da su za ovu zurku narucene duple kolicine gipsa :sm003:
и ово ћу да пропустим.... а Синиша, Синиша...
Kolko vidim, Colmarica iz baK :)
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija....&nav_id=584814
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...rSg5yYWeHLTJ7Q
Stara Planina — Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić kaže da je ski centar na Staroj planini napravljen “da se pomogne razvoj Jugoistočne Srbije”.
“Sedamdeset ljudi iz Knjaževca i okoline radi u novom hotelu, a poljoprivrednici iz okolnih sela sada imaju dodatno tržište da plasiraju svoje proizvode. U narednom periodu ovde treba da se razvija privatni uslužni sektor, restorani i privatni smeštaj kako bi turistički centar mogao da primi sve ljubitelje planinskog turizma“, rekao je Dinkić.
detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=22166
Mareta (@macak011) za predsednika "Udruženja zaštite potrošača skijališta Srbije"!!!
A SRB_PI za zapisničara! Ima čovek gips, mesto za pisanje :)
P.S. Romana za blagajnika ;)