Strana 127 od 398 PrvaPrva ... 2777117125126127128129137177227 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1.261 do 1.270 od 3975

Tema: Novosti sa Stare planine

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Max Pogledati poruku
    Spominjani su redari i policija kao način borbe protiv jurcanja, ali ako malo razmislite videćete da bi to tek dovelo do opšte frustracije jer tu bi bilo suviše subjektivne procene i redara i skijaša, a kada se ovako teški incidenti dese već je malo kasno. Jedino trajno rešenje je edukacija koja treba da krene prvo iz kuće pa zatim i upozoravanja redara na skijalištima pa i pisanje o skijaškom bontonu na ovakvim forumima.
    Za edukaciju vec odraslih primeraka bezmozgovnih dvonogih konja je kasno. Njihovi potomci mozda - ako ih bude - ta vrsta kad naleti na maskirno-besnu skijasko-brodovsku vrstu obicno fatalno zavrsava bez sanse za reprodukciju.

Redarska sluzba, uz odgovoarajucu obuku i testove, ali ne kumovski i rodbinski, vec rigorozno, uz pomoc prave policije prilagodjene skijalistu (motorne sanke, skijaski obuceni i to) i naravno neizbezni GSS sa vecim ovlascenjima u smislu asistencije redarskoj sluzbi i cao. Sve se moze kad se hoce. Postoji i mogucnost uvodjenja ugovora sa drzavom, da pojedinci, civili budu stalno angazovani kao redari dok su na skijanju, uz odgovarajuce ispite, testove i uniformu i minimalnu novcanu nadoknadu -dzabe skipass recimo, pa da vidis kako bi se resilo preko noci...dosta je dvojica trojica da javno najebu i da ne verujes kako se leci, kao prehlada...

PS. procitah bas ovde negde na forumu kako je recimo u AUT ne secam se tacno, neka baba prijavila lika da je ugrozio na stazi - ugrozio, nije je polomio i slicno, vec isekao (!), pa naisli redari i policija i hop lisice na ruke, pa izvoli u kancelariju da das izjavu... ajde bre, moze sve kad su ljudi kvalitetno obuceni, posteni, ozbiljni i vredni. Ima takvih jos uvek, ali nikako da dobiju sansu...

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od SRB_PI Pogledati poruku
    има сад плавих колко ти душа хоће, ал кад се врати кући, није фора да каже друштву како је возио плаве, него како је за један дан научио да вози скије и како се спушта низ црну и црвену... а и Машу и мене су скупили одлични скијаши...

биће едукације, полако само...
    E to je pravi problem, ozbiljni skijasi - precenili svoje mogucnosti... nije dovoljno da se istaknu pravila ponasanja na skijalistu na onom przoru kod ski date, trebalo bi da postoji neki papagaj koji to prica non stop - izvod iz pravila ponasanja da se emituje u gondoli preko razglasa na svakih 5 minuta da blebece, mozda im i udje u glavu da ce da najebu ako se zalecu i ne postuju skijasa ispod sebe na stazi, a ne dao im bog da ga izlome... a kamere svuda i strumpfovi, pa da vidis...

Super Member SRB_PI avatar
    Datum registracije
    26.01.2010
    Skije / Bord
    NITRO ROOK
    Godina
    32

Podrazumevano

ова двојица га најебаше... једино је од камиказа настрадао онај бордер из Сремске Митровицв... а у мом случају још ће испадне да сам ударио ја у њега...

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

vidi, da ih je neko pohvatao, sklonio, legitimisao, napisao prekrsajnu ili krivicnu prijavu za teze telesne povrede, a osteceni pokrenuli postupak za naknadu nematerijalne stete i sve to reseno po hitnom postupku zbog lecenja, to bi bilo to. Nije to nemoguce.

Super Member Truch2 avatar
    Datum registracije
    08.02.2008
    Skije / Bord
    Nitro Gloop

Podrazumevano

Nazalost to je realnost i mi tu ne mozemo nista.
    Na Kopu sam se tokom godina nagledao i mnogo gorih stvari....i kao sto rece neko -Srbi skijaju kao i sto voze kola.

Nedelja na SP zaista bila savrsena, ali mnogo toga ne stima na Staroj kao i oko nje...jbga, za par godina( ili par desetina godina, ugledajuci se na Kop)bice manje-vise ok.
    Izmenio/la Truch2; 22.02.2012 u 11:49.
    Snowboarding is skateboarding for pussies!

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Truch2 Pogledati poruku
    nazalost to je realnost i mi tu ne mozemo nista.
    Nisam razumeo? Gde ne mozemo nista? Ako ne moze drzava mozes sam da uzmes stvar u svoje ruke, ali moras da budes svestan mogucih posledica. Ako sto neko rece kamikaza dobije batine 5-6 puta, stvarno treba da je tantus pa da nastavi da jurca. Olupas mu skije o kitchmu i cao, nek te tuzi redarima! Otmes mu skije, poneses srafciger sa sobom, ako nema rental vez, odvijes zadnju ili prednju glavu, bacis u sumu i cao, ne zajebavam se.. meni je doktor prepisao pesacenje, taman mu prosledim recept!

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

ma sta da mu odsrafljujem vezove, tamo na spojnom putu kod gondole na kraju svake staze jednu skiju samo frknes u sumu sto dalje, dok ode po nju i nazad taman stize na zadnju voznju, hahahah!

Super Member Roman avatar
    Datum registracije
    09.11.2010
    Godina
    58

Podrazumevano

@Max
    Tako je Max, vaspitanje se donosi od kuce. Sa mackom011 sam se spustio samo jednom niz Suncanu i mogu da ti kazem kako se covek ponasa na stazi. Pogleda oko sebe, krene, sasije 15-20 kristijanija, zastane, opet pogleda oko sebe, ako je guzva poprica sa nekim par kulturnih recenica, ponovo pogleda i cepa ne ugrozavajuci nikoga. Pri tome moze da ide mnogo brze jer zna itekako da skija ali ima mozga i nema potrebu da se dokazuje drugima vec samo sebi. E to je prototip normalnog skijasa.
    A sto se tice oduzimanja ski-pasova, ne slazem se sa tobom. Nema tu nikakve frustracije, ne mislim da treba oduzimati na prvu loptu ali svakako treba reagovati posle prve opomene. Vidis i ja imam mali problem kod sebe, moj sin ima trinaest godina odlicno cepa, daleko je iznad proseka, ali jos uvek nije PRAVI. Zasto... zato jer svaki drugi put moram da ga opomenem da mora da pogleda iznad sebe, i suvise cesto ga ponese brzina. Sada je na jedan grub nacin shvatio sta moze da se desi kada se osili neko ko dobro barata skijama.
    SRB PI je u pravu sto se tice ljudi koji losije skijaju, ima sada laksih staza pa ih treba posklanjati tamo. Redar sedne sa njim na zicu i sprovede ga tamo gde je bezbednije i za njega i za druge.

Super Member Roman avatar
    Datum registracije
    09.11.2010
    Godina
    58

Podrazumevano

@macak011
    Definitivno ce morati svako da reaguje po svom nahodjenju, bar dok se redarska sluzba ne trgne iz letargije. Bice tu svacega od pretnji do lomljenja skija.

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Roman, hvala. Istina je da nikad ne krecem nizbrdo, a da prethodno ne pogledam gore. Nikad. Dole gledam po difoltu. Kao kad se ukljucujes u saobracaj, ako vozis. Uvek ostavljam dovoljno mesta skijasima koji su ispod mene da ne mogu cak ni da se teleportuju do mene ako sam u kretanju. Dakle, ako ide na levo, a ja ocu iza njegovih ledja desno, odem maksimalno desno i usporim ako se ovaj donji odjednom odluci da menja pravac ka mojoj putanji. Ne mali broj puta po pokretu donjeg skijasa, kocim i stajem, a da je on ipak ostao na staroj putanji. To je ponasanje na strani bezbednosti. Evo, sad ima ovde na forumu nekog ko cita ovo, a zna sta i kako radim. Sad za vikend dvojicu losih skijasa sam za 15tak minuta sa njima naucio da koriste plug, da kontrolisu brzinu i da skrecu lagano levo desno. Uz to, naucio sam ih i da gledaju iznad sebe pre nego sto krenu da ih neko ne odnese. A da ih pre toga nisam nikad upoznao ni sreo. Cisto gest dobre volje. Jedan je muzicar iz hotela, grupa KANA, tako nesto, a drugi diplomirani ekonomista sa BGD faxa, ali decko dal' iz Nisa, jbm li ga, nisam siguran, Slavisa. Izlomise se obojica kod gondole, crvena staza, veze nemaju, a ne plase se. Posebno ekonomista, skije mu se ukrstaju ko da je prvak X-games-a, a pada ko aikidoka.

Naucite svakoga osnovama kretanja i paznje na druge i sebe na stazi, ko to ne zna. To je osnova bezbednog skijanja.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 2 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 2)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •