Stvarno mi je žao što vidim da je puno ljudi povredjeno istog dana. Posebno je strašno što je devojčica nastradala ali vidim da je boracZbog ovakvih incidenata treba da se vodi računa kada se vozi na stazama koje su pune skijaša. Svi treba da nose kacige, a naročito deca. Mene je 2008. pokupio border u Tinju na stazi face toliko da mi je otkacio skije, i odleteli smo 30m. Inače, ja sam promenio putanju i usporio jer je ispred mene devojka pala i dečko se slupao u mene. Procenite koliko je brzo išao ako ja imam oko 105 kg a on barem 30kg lakši. Prošao sam sa rasečenom arkadom od naočara za vid, a bordera nismo mogli da skupimo 5min i posle se jedva odvukao dole. Ovo pišem jer nije samo na našim planinama česta pojava sudar. Svuda ima neizživljenih likova koji su opasnost i za sebe i za druge. Jedini način da se skija na stazi gde je gužva je polako i oni malo bolji uz ivicu staze pa sitan vez. Široke i brze karving zaokrete treba zaboraviti u uslovima koji vladaju vikendom na većini skijališta. Još se pogodilo da je bilo par neradnih dana pa su svi koji su mogli otišli na skijanje. S.P. ima suviše malo staza i sve spadaju u malo teže i strmije i to mnogi doživljavaju kao poziv da jure bez kontrole. Na svakoj planini treba da bude par staza tipa KGB gde voze početnici pa lagano. Spominjani su redari i policija kao način borbe protiv jurcanja, ali ako malo razmislite videćete da bi to tek dovelo do opšte frustracije jer tu bi bilo suviše subjektivne procene i redara i skijaša, a kada se ovako teški incidenti dese već je malo kasno. Jedino trajno rešenje je edukacija koja treba da krene prvo iz kuće pa zatim i upozoravanja redara na skijalištima pa i pisanje o skijaškom bontonu na ovakvim forumima.

Zbog ovakvih incidenata treba da se vodi računa kada se vozi na stazama koje su pune skijaša. Svi treba da nose kacige, a naročito deca. Mene je 2008. pokupio border u Tinju na stazi face toliko da mi je otkacio skije, i odleteli smo 30m. Inače, ja sam promenio putanju i usporio jer je ispred mene devojka pala i dečko se slupao u mene. Procenite koliko je brzo išao ako ja imam oko 105 kg a on barem 30kg lakši. Prošao sam sa rasečenom arkadom od naočara za vid, a bordera nismo mogli da skupimo 5min i posle se jedva odvukao dole. Ovo pišem jer nije samo na našim planinama česta pojava sudar. Svuda ima neizživljenih likova koji su opasnost i za sebe i za druge. Jedini način da se skija na stazi gde je gužva je polako i oni malo bolji uz ivicu staze pa sitan vez. Široke i brze karving zaokrete treba zaboraviti u uslovima koji vladaju vikendom na većini skijališta. Još se pogodilo da je bilo par neradnih dana pa su svi koji su mogli otišli na skijanje. S.P. ima suviše malo staza i sve spadaju u malo teže i strmije i to mnogi doživljavaju kao poziv da jure bez kontrole. Na svakoj planini treba da bude par staza tipa KGB gde voze početnici pa lagano. Spominjani su redari i policija kao način borbe protiv jurcanja, ali ako malo razmislite videćete da bi to tek dovelo do opšte frustracije jer tu bi bilo suviše subjektivne procene i redara i skijaša, a kada se ovako teški incidenti dese već je malo kasno. Jedino trajno rešenje je edukacija koja treba da krene prvo iz kuće pa zatim i upozoravanja redara na skijalištima pa i pisanje o skijaškom bontonu na ovakvim forumima.
Odgovor sa citatom