Vesti Zlatibor - Smučarsko trčanje klasičnim stilom u Murtenici

Zlatibor - Smučarsko trčanje klasičnim stilom u Murtenici

Zlatibor | 04.03.2013. | SK Zlatibor
13mm

Murtenici, udaljenoj 24km od centra Zlatibora je u petak 01.03.2013. pripremljeno 10 km staza za smučarsko trčanje klasičnom stilom. Stazu su pomoću novog, ručno pravljenog, dodatka za pripremu staza (špura) pripremili članiovi Smučarskog kluba Zlatibor uz pomoć radionice Krug i JP Srbija šume. Staze "Rekaca" i "Mala Rekaca", dužine 10 km zadnji put su pripremane za vožnju klasičnom tehnikom skijaškog trčanja pre više od 20 godina.

Pošto na Tić polju na Zlatiboru ovog vikenda nije bilo snega, u nedelju 03. marta 2013. na stazi na Murtenici uživali su članovi skijaškog kluba Zlatibor zajedno sa gostom iz Norveške - predstavnikom Telenora, koji prvi put dolazi na Zlatibor isključivo zbog smučarskog trčanja klasičnom tehnikom.

Murtenica
               Iz Vikipedije, slobode enciklopedije
Murtenica je planina u jugozapadnoj Srbiji, nastavak je planine Zlatibor. Pokrivena je borovom i brezovom šumom i obuhvata sela Negbinu, Draglicu, Jasenovo, Sjeništa, Kućane, Ojkovicu, Burađu i Bijelu Rijeku (Gornju i Donju). Najviši vrh planine Murtenice je Brijač sa 1480 m nadmorske visine. Administrativno, Murtenica spada u okvire opštine Nove Varoši.

 

Galerija slika

Komentari