Vesti Winter EYOF 2015 - XII Zimski evropski olimpijski festival mladih

Winter EYOF 2015 - XII Zimski evropski olimpijski festival mladih

Montafonu, AUS, LIE | 26.01.2015. | oks.org.rs
EYOF 2015Logo640x2

XII Zimski evropski olimpijski festival mladih - Winter EYOF, se održava od 25. do 31. januara 2015. u Austriji i Lihtenštajnu.

Unedelju 25. januara 2015. u 19.30 h je održana Ceremonija svečanog otvaranja Zimskog evropskog Olimpijskog festivala mladih u Montafonu, a zastavu Srbije nosio je naš skijaš Rašo Jevremović!

Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati dvoje mladih takmičara, Anja Ilić u skijaškom trčanju i Rašo Jevremović u alpskom skijanju. Petočlanu Misiju Srbije čine još njihovi treneri Tihomir Milosavljević (skijaško trčanje) i Jeraša Matic (alpsko skijanje), kao i Šef misije Damir Štajner.

Rašo Jevremović je rođen 1998. godine u Užicu a takmiči se u alpskom skijanju. Najveći uspeh Rašo je ostvario osvajanjem državnog prvenstva. Voli šetnju po planinama, House Harwell muziku i knjigu "Dnevnik pobjednika".
Rašo Jevremović nastupiće u ponedeljak, 26. januara u disciplini veleslalom, a u sredu, 28. januara takmičiće se u slalomu.

Anja Ilić je rođena 1998. godine u Užicu a takmiči se u skijaškom trčanju. Voli da čita, sluša muziku i gleda filmove. Omiljena knjiga joj je "Devojka sa zelenim očima" dok od filmova perferira serijal o Hariju Poteru. Anjin najveći uspeh je osvajanje prvog mesta na FIS trci u Grčkoj, 2014. godine.
Prvog dana takmičenja, u ponedeljak, startuje i Anja Ilić u trci na 7,5km klasičnim stilom. U sredu je očekuje trka na 5km slobodnim stilom, a u četvrtak i sprint klasičnim stilom.

    Link: www.eyof2015.org

Galerija slika

Komentari