Vesti Svindal obezbedio Globus u superveleslalomu

Svindal obezbedio Globus u superveleslalomu

Kvitfjel, Nor | 04.03.2013. | B92|JT

Norvežanin Aksel Lund Svindal obezbedio je mali Kristalni globus u superveleslalom, trijumfom na pretposlednjoj trci sezone u toj disciplini u Kvitfjelu. Svindal je do pete pobede u ovogodišnjem izdanju Svetskog kupa, a 21. u karijeri, došao u vremenu od 1:29.79 minuta.

Georg Štrajtberger iz Austrije zauzeo je drugo mesto, sa pola sekunde zaostatka, dok je Italijan Verner Hel na trećem mestu bio još pet stotinki iza.

Svindal je u nedelju prvi put u karijeri slavio pred domaćim navijačima i to posle trećeg mesta u spustu dan ranije. Norvežanin je sjajno odskijao od starta do cilja i tako nadmašio Štrajtbergera koji je bio u vođstvu do tada. Prethodno je Austrijanac nadmašio Hela, dok je u ranoj fazi trke najbolji bio Maks Franc iz Austrije. Svindal je na taj način došao do četvrtog Kristalnog globusa u superveleslalomu u karijeri, a šestog ukupno, pošto ima i po jedan u veleslalomu i superkombinaciji. Uz to je osvojio i dva velika Kristalna globusa i još uvek je u konkurenciji za taj trofej u ovogodišnjem Svetskom kupu.

Iza najbolje trojice sledili su Austrijanci Hanes Rajhelt i Joahim Puhner, ispred Matea Marzalje iz Italije i još trojice austrijskih skijaša Franca, Matijasa Makera i Klausa Krela. Na desetom mestu pretposlednji spust sezone završio je Italijan Zigmar Kloc.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa i dalje vodi Austrijanac Marsel Hiršer, dok Svindal ima 29 bodova manje. U poretku superveleslaloma, Svindal ima 231 bod više od Marzalje.

Svetski kup se nastavlja sledećeg vikenda trkama u tehničkim disciplinama u Kranjskoj Gori.

Komentari