Vesti Superveleslalom - Trijumf Lidzi Von u St Moricu

Superveleslalom - Trijumf Lidzi Von u St Moricu

St. Moritz (SUI) | 08.12.2012. | B92
stmoritz superg10121208voon

Aktuelna osvajačica Svetskog kupa Lindzi Von trijumfovala je na drugom superveleslalomu sezone, održanom u švajcarskom St Moricu. Vonova je do četvrte pobede ove sezone, ujedno četvrte na poslednjih pet trka elitnog takmičenja, došla u vremenu 1:01.71 minuta.

Drugo mesto, sa 37 stotinki zaostatka, zauzela je vodeća u generalnom plasmanu Tina Maze iz Slovenije, dok je Amerikanka Džulija Mankuzo na trećem mestu imala više od sekunde zaostatka u odnosu na sunarodnicu.

Posle iznenađujućeg odustajanja na superkombinaciji, koja je bila na programu u petak, Vonova se potpuno iskupila trijumfom u superveleslalomu. Do trenutka kada se ona našla na stazi najbolja je bila Maze, ali se Amerikanka duž staze potrudila da onemogući Slovenku da dođe do druge pobede za samo 24 sata.

Njih dve su ujedno bile klasa za sebe, pošto je Mankuzo bila sekundu iza Vonove, a iza nje su sledile domaća skijašica Fabijen Suter, Marija Hefl-Riš i Viktorija Rebensburg iz Nemačke, Francuskinja Tesa Vorli i Štefani Kele iz Austrije. Među prvih deset našle su se i Italijanka Elena Kurtoni i Regina Šterc iz Austrije.

Takmičenje u St Moricu nastavlja se u nedelju, za kada je zakazan veleslalom, dok je naredni superveleslalom na programu sledećeg petka u francuskom Val d’Izeru.

Komentari