Vesti Stiv Misije, srebrni na veleslalomu u Sochiu, od sada na Fischeru

Stiv Misije, srebrni na veleslalomu u Sochiu, od sada na Fischeru

| 23.05.2014. | fischersports.com
SteveMissillier640x389

Stiv Misije (Steve Missillier) je rođen 12. decembra 1984 u Anesiju (Annecy) u Francuskoj, i proveo je gotovo čitav svoj život na skijama. Nakon što je ostvario najveći uspeh do sada, 2. mesto u veleslalomu na Olimpijskim igrama u Sočiju (RUS), on je sada promenio sponzora ski opreme, kao što su to već uradile i njegove timske kolege Tomas Fanara (Thomas Fanara), Žan - Baptist Granž (Jean-Baptiste Grange) i Žilijen Lizeru (Julien Lizeroux).
Odlučio je da pridruži austrijskoj porodičnoj kompaniji Fischer Sports, sa kojom je 23. maja 2014. potpisao dvogodišnji ugovor.

      Upravo ste potpisali dvogodišnji ugovor sa austrijskim Fischerom. Šta Vas je motivisalo da to uradite?
 
Glavni motiv je da pronađem najbolje skije za sebe. Ja sam testirao Fischer skije iz radoznalosti, a onda sam otkrio drugačiji osećaj, što je veoma važno za mene. Tim Fiscera je veoma profesionaln. Francuski tim ima velike skijaše koji rade na razvoju.

      Na Olimpijskim igrama u Sočiju ste osvojio srebrnu medalju u veleslalomu - kakav je osećaj i da li ste očekivali taj rezultat?

To je sjajan osećaj i veliko iznenađenje. Moja šansa za taj plaman nije bila velika, jer do tada nikada nisam napravio postolje u veleslalomu - moj najbolji rezultat je bio 4 mestou Soldenu. Pokušao sam da iskoristim priliku i uspelo je. Ovo je velika nagrada za sve te godine rada.

     Koji su ciljevi za 14/15?
 
Moji ciljevi za sledeću sezonu su da se uzdignem u klasifikaciji FIS Svetskog kupa, i da pokušam da redovno osvajam mesto na podijumu u slalomu i veleslalomu. Moj cilj za Svetsko prvenstvo 2015 u  Vailu / Beaver Creeku (SAD) je da pokušam da osvojim medalju - ali takođe želim i da se skijajući zabavljam.
 
     Kada se jedna sezona završi, druga počinje. Koji su vaši planovi za naredne mesece?
 
Imam nekoliko dana za odmor, a onda neki fitnes trening. U junu ću biti na skijanju u Val d'Isere-u, a zatim nešto neobično, mi ćemo leteti za Qatar na fizičke pripreme.

     Fischer Sport slavi 90. godišnjicu ove godine. Dali bi nešto želeo da kažeš o svojoj novioj ski kompaniju?
 
Nadam se da će uz nastavak proizvodnje kvalitetnih skija prodaja biti što je moguće bolja.
Takođe, ja im želim puno uspeha i zahvaljujem što su me prihvatili da postanem deo Fischer Racing porodice u alpskom skijanju.

-----

14. maja 2014. Ugovor sa Fischerom su produžili austrijski skijaši Filip Schorghofer i Christoph Nösig. Oni su tom prilikom obišli Ficsherone pogone i postrojenja, imali razgovor sa zaposlenima, fotografisali se ...

 

      Izvor: www.fischersports.com

 

Galerija slika

Komentari