Vesti Sochi 2014 - Otvorene Zimske olimpijske igre

Sochi 2014 - Otvorene Zimske olimpijske igre

Sochi, RUS | 07.02.2014. | zurnal.rs
nnegovanovic otvaranjesoci 019370

Predsednik Rusije Vladimir Putin na Olimpijskom stadionu u Sočiju zvanično je otvorio 22. Zimske Olimpijske igre. – Proglašavam Olimpijske igre otvorenim – izjavio je Putin na svečanoj ceremoniji pred 40.000 gledalaca.

Na igrama u ruskom primorskom gradu, najskupljim u istoriji, učestvovaće oko 3.000 takmičara iz rekordnih 88 zemalja, među kojima je i Srbija.

Spektakularni šou trajao je tri sata, viđena je predstava o istoriji Rusije. Oko hiljadu ljudi bilo je uključeno u celu ceremoniju koja je završena paljenjem olimpijskog plamena, što su učinili Irina Rodnjina i Vladislav Tretjak, legendarna klizačica i jedan od najboljih hokejaških golmana u istoriji.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

U defileu sportista zastavu Srbije nosio je biatlonac Milanko Petrović.

Srbiju će na Igrama u Sočiju predstavljati osmoro takmičara: Milanko Petrović (bijatlon i nordijsko trčanje), Vuk Rađenović, Aleksandar Bundalo (bob dvosed), Ivana Kovačević, Rejhan Šmrković(nordijsko trčanje), Nevena Ignjatović, Marko Vukičević (alpsko skijanje) i Nina Micić (snoubord).

Ovogodišnje ZOI na programu su od 7. do 23. februara.


                Foto: N. Negovanović


Komentari