Vesti Slovenac Primož Skerbinik - Novi trener najbolje srpske skijašice Nevene Ignjatović

Slovenac Primož Skerbinik - Novi trener najbolje srpske skijašice Nevene Ignjatović

| 19.10.2014. | skijanje.rs
nevenaokt2014640

Slovenac Primož Skerbinek je novi trener naše najbolje skijašice Nevene Ignjatović, a saradnja je započeta 01. oktobra 2014., može se reći u poslednjem trenutku pred početak nove takmičarske sezone.

Od prvog dana su započeli sa treninzima na austrijskom glečeru Hintertux gde su obavili ciklus desetodnevnih priprema. Posle dva dana pauze, pripreme su nastavili sedmodnevnim treningom na glečeru Moltaler, a završavaju ih u nedelju 19.oktobra.

Nevena ima veoma ambiciozan plan za predstojeću takmičarsku sezonu. Pored FIS trka, kontinentalnih kupova, planiran je nastup i na gotovo svim trkama Svetskog kupa u slalomu i veleslalomu. Izostaće samo sa prve trke sezone koja se naredne subote 25. oktobra već tradicionalno održava u Soeldenu u Austriji.

Nevena se sa trenerom Skerbinekom narednih dana vraća ponovo na Hintertux gde nastavljaju sa priprema, a zatim odlaze u Holandiju gde će u ski dvorani "Landgraaf" imati završne treninge pred njen prvi nastup u Svetskom kupu u Finskoj. Očekuje se da uslovi skijanja u dvorani odgovaraju onim koji će biti u Leviju gde se 15. novembra održava trka FIS Svetskog kupa u slalomu. U Finsku putuju 9. novembra.

Nakon Finske, u planu su nastupi u seriji FIS trka koje se održavaju u švajcarskom Davosu od 16-20. novembra a koje će poslužiti kao dodatna provera spremnosti pred putovanje na Američki kontinent gde će nastupiti na svim trkama Svetskog kupa kao i na trkama Severnoameričkog Nor-Am kupa.


Primož Skerbinik je rođen 1980. godine u Mariboru. Od 1999 do 2006. godine j bio reprezentativac Slovenije u Alpskom skijanju u brzinskjim disciplinama. Imao je 2 nastupa na Svetskom prvenstvu, 18 puta je startovao u Svetskom kupu, 47 puta na trkama Evropa kupa kao i mnoštvo FIS i NC trka. Najbolji plasman mu je bio 2. mesto na spust trci Evropa kupa 2005. u Francuskom Megeveu. Od 2012. je profesionalni učitelj i trener skijanja. Bio je i trener B i C tima Bugarske u alpskom skijanju.

 

 

Komentari