Vesti Ski skokovi - Serija takmičenja "Četri skakaonice" za decu

Ski skokovi - Serija takmičenja "Četri skakaonice" za decu

| 15.07.2013. | fis-ski, bihski
kvt3480

Po 15. put od 1999.godine, održava se tradicionalna skakačka priredba za decu "Dečiji skakački turnir Četri skakaonice" (Kinder 4-Schanzentournee). Ove godine, 16.juna, uz učešće 200 dece takmičara domaćin ovog značajnog takmičenja je bio Hinzenbach (AUT).

Baš kao i njihovi uzori odrasli takmičari, mladi skakaši iz Austrije, Njemačke, Česke Republoke, Slovenije i Rumunije, takmiče na četiri različite skakaonice u Austriji (Hinzenbach i Bischofshofen) i Nemačkoj (Reit im Winkl i Berchtesgarden).

U nekoliko godina unazad ova vrlo dobro zamišljena i organizovana priredba je već “proizvela” nekoliko mladih talenata – “orlova”.

Ovogodišnje takmičenje u Bischofshofenu posmatrao je i skakač svetske klase Austrijanac Thomas Morgenstern, koji je po završenom takmičenju pobednicima predao diplome i medalje.

Nakon prva dva takmičenja u Hinzenbachu i Bischofshofenu u junu, takmičenje se premešta za Reit im Winkl sredinom septembra, a finalni skokovi će se desiti krajem septembra u Berchtesgardenu.

Ideju o takmicenju Četri skakaonice za decu, kreirala su dva nekadašnja uspešna skakača, Bernhard Zauner – Hinzenbach i Ferdl Wallner – Bischofshofen.

Ovaj skakački turnir je ujedno i deo programa FIS SnowKidz od 2006. i nosi programsku ideju omogućavanja deci da istraže i uživaju u snežnim sportovima pa i tokom ljeta kada snega nema. Ova se skakačka takmičenja se državaju na skakaonicam pokrivenim specijalnom PVC podlogom.

Galerija slika

Komentari