Vesti Ski skokovi - Nemačka timski pobednik u Lahtiju

Ski skokovi - Nemačka timski pobednik u Lahtiju

Lahti, Fin | 09.03.2013. | hrsport.net
lahti350

Reprezentacija Nemačke trijumfirala je u timskim ski skokovima u Lahtiju. Nemci su uverljivo vodili i do kraja takmičenja sačuvali vodstvo ispred stalnih prijetnji koje su im dolazile od Austrije, Slovenije, Norveške i Poljske. Reprezentacije Norveške i Poljske osvojile su druga dva mesta na postolju.

Nemci su u Lahtiju dominirali celim takmičenjem. Nakon relativno kratkog skoka Andreasa Wanka u uvodu takmičenja, reprezentacija se dizala, i do kraja prve serije ostvarila desetak bodova pred prvim pratiocima Norvežanima. U drugoj seriji momci Wernera Schuestera nisu se dali zbuniti, pa su na krilima Severina Freunda i njegovih 131 metar odneli i ukupnu pobedu.

"Cela ekipa voli ovu skakaonicu i znali smo da možemo napraviti dobar rezultat", kazao je Freund dodavši kako svi iz tima vole finske skakaonice, i podsetio na pobedu iz Kuusama na početku sezone.

Drugo mesto pripalo je Norvežanima. Anders Bardal i njegova ekipa kroz celo takmičenje su bili najveća pretnja Nemcima, ali na kraju im je ipak nedostajao još jedan jači skakač, ali i pokoji metar, kako bi bili konkurentniji. Upravo je Bridal skokovima od 128 i 124,4 metara predvodio svoju reprezentaciju.

Poljaci su se domogli posljednje pozicije na postolju. Premda su nakon prve serije imali četvrto mjesto, 127,5 metara Macieja Kota u drugoj seriji doneo im je treću poziciju koju do kraja takmičenja nisu ispuštali. Iza njih su se smestili Austrijanci, koji za drugoplasiranim Norvežanima zaostaju manje od deset bodova.

Japancima je pripalo peto mjesto, dok su Slovenci tek šesti ispred Čeha te Finaca.

U nedjelju je na rasporedu individualno takmičenje.

Rezultati:
1. Njemačka 1079,5
2. Norveška 1038,8
3. Poljska 1036,2
4. Austrija 1029,2
5. Japan 998,5
6. Slovenija 988,1
7. Češka 926,6
8. Finska 862,1

Komentari