Vesti Ski skokovi - Još jedna pobeda Jana Mature u Saporou

Ski skokovi - Još jedna pobeda Jana Mature u Saporou

Saporo, JPN | 20.01.2013. | B92
janmaturasaporo2013

Češki skakač Jan Matura dan pošto je došao do prve pobede u karijeri slavio je i na drugim skokovima održanim u japanskom Saporou. Matura je do novog trijumfa došao skorom od 247 bodova i skokovima od 132,5 i 133 metra, ispred Slovenca Roberta Kranjeca, dok je treći bio Andreas Vank iz Nemačke.

Aktuelni osvajač Svetskog kupa Anders Bardal bio je tek 15. i tako je propustio odličnu priliku da sustigne vodećeg u trci za Kristalni globus Gregora Šlirencauera, koji je odlučio da se odmori i ne otputuje u Japan.

Kao u subotu, Matura je bio najbolji u prvoj rundi, ispred miljenika domaće publike Daikija Ita, dok je treći bio Švajcarac Gregor Dešvanden. U nastavku je usledio preokret, a pre nego što su najbolja trojica na red na čelu se nalazio Kranjec, zahvaljujući skoku od 134 metra. Prvo je Dešvanden skočio samo 108 metara, da bi Iton napravio i već na zaletištu se sapleo i pao, da bi Čeh rutinski na kraju slavio.

Iza najbolje trojice našao se Norvežanin Tom Hilde, koji je bio drugoplasiran u subotu, a sledili su ga Kamil Štoh iz Poljske, Slovenac Jurij Tepeš i domaći skakač Taku Takeuči. Prvu desetoricu kompletirali su Austrijanac Volfgang Lojcl, Peter Prevc iz Slovenije i Nemac Martin Šmit.

U generalnom plasmanu Šlirencauer vodi sa 840 bodova, ispred Bardala sa 721 i Nemca Zeverina Frojnda koji ima 601.

Svetski kup nastavlja se u norveškom Vikersundu sledećeg vikenda.

Komentari