Vesti SK Niš - Završene druge pripreme na glečeru u novoj sezoni

SK Niš - Završene druge pripreme na glečeru u novoj sezoni

| 26.06.2014. | sk nis
sknishtuxjun20142640

Mladi skijaši Ski-kluba „Niš“, uzrasta do 14 godina, uspešno su okončali druge pripreme na glečeru u novoj sezoni. Oni su, po tradiciji, trenirali devet dana na glečeru Hintertuks, gde su boravili i maja meseca.

- Drugi boravak na glečeru u novoj sezoni bio je posvećen radu na tehnici slaloma i veleslaloma, čime smo zaokružili prvu fazu priprema. Vreme je bilo idealno, a snega više nego ikad! Treći odlazak na glečer, koji smo planirali za sredinu jula meseca, proteći će u znaku brzih disciplina, prvenstveno super-veleslaloma, - kaže Ognjen Dragoljević, šef stručnog štaba SK „Niš“.

Nišlije su planirale ukupno pet odlazaka na Hintertuks do početka zime, od kojih će poslednja dva, po običaju, okupiti najviše takmičara. Ovog puta bilo ih je šestoro, a društvo su im pravili dva Makedonca i četvoro skijaša iz Bosne i Hercegovine. Kvalitetu teninga značajno je doprineo Aleš Valentin, član demo-tima Slovenije, a posebnu atraktivnost celom događaju dala je naša najbolja skijašica, Nevena Ignjatović, koja se s Nišlijama družila nekoliko dana.

Galerija slika

Komentari