Vesti Roller ski - Dve bronze Emira Hrkalović na takmičenju u Grčkoj

Roller ski - Dve bronze Emira Hrkalović na takmičenju u Grčkoj

Amfipoli, GRE | 26.09.2016. | skijanje.rs
emir grcka 25092016 800x486

U mestu Amfipoli u Grčkoj od 23 -25. septembra 2016 vožene su FIS roller ski trke (letnja verzija skijaškog trčanja) u disciplinama sprint, distanca i "uphill" u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nastupali su i takmičeri Grčke, Srbije i Makedonije, a od naših najuspešniji su bili Emir Hrkalović član kluba Dukat iz Sjenice sa dve bronzane medalje i Anja Ilić članica ski kluba Zvazda sa Zlatibora sa tri plasmana na 4. mesto.

Prvog takmičarskog dana u petak 23. septembra vožena je brdska disciplina "uphill" na 6 km.
- HRKALOVIĆ Emir je plasmanom na 3. mesto došao do medalje za Srbiju, a ŠMRKOVIĆ Rejhan je zauzeo 5. mesto.
- Od naših devojaka najuspešnija je bila  ILIĆ Anja na 4. mestu a za njom VOJINOVIC Anastasija na 7. mestu, ZEKIC Inesa na 9. mestu i HASIMOVIĆ Dzejlana  na 11. mestu u konkurenciji 16 takmičarki.

Drugog takmičarskog dana u suboru vožena je disciplina sprint na 1,3 km, a nakon kvalifikacionih vožene su finalne trke na kojima su naši ostvarili sledeće plasmane:
- Među 16 momaka u finalu ŠMRKOVIĆ Rejhan je zauzeo 5. mesto dok je HRKALOVIĆ Emir na kraju bio 7.
- Od devojaka, ILIĆ Anja je imala najbolji plasman na 4. mesto dok je HASIMOVIĆ Dzejlana zauzela 8. mesto od deset takmičarki u finalu.

Poslednjeg takmičarskog dana u nedelju vožene su trke na distancama.
-Muškrci su vozili trku na 10 km nakon koje se HRKALOVIĆ Emir još jednom popeo na pobedničko postolje i 3. mestom osvoijo bronzanu medalju. ŠMRKOVIĆ Rejhan se plasirao na 9. mesto
-Devojke su imale trku na 5 km, a ILIC Anja je ponovo za malo ostala bez medalje i po treći put zauzela 4. mesto. Plasmane su još ostvarile na 6. mestu VOJINOVIĆ Anastasija, 8. ZEKIĆ Inesa i 11. HASIMOVIĆ Džejlana.

 

Galerija slika

Komentari