Vesti Popova Šapka - Radi se akumulacija, raspisan tender za žičaru

Popova Šapka - Radi se akumulacija, raspisan tender za žičaru

Popova Šapka, MKD | 13.08.2013. | build.mk
popovasapkaakumulacijaavgust2013800

Sa Popove Šapke stižu lepe vesti. Otpočeli su radovi na akumulaciji za veštački sneg u blizini međustanice žičare Ceripasina.

Uskoro će početi i ostvarivanje dugo najavljivanog obećanja o izgradnji nove žičare na ski centru Popova Šapka.

Preduzeće Elektrane Makedonije (ELEM), koje gazduju ski centrom, je objavilo oglas za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji će projektovati i izgraditi žičaru - šestosed, uključujući i neophodne radnje za puštanje u probni rad i obezbeđenje upotrebne dozvole.

Kao kriterijumi, u oglasu su navedeni cena kao i efikasnost i performanse žičare. Najpovoljniji ponuđač na tenderu će dobiti rok od 12 meseci za kompletnu realizaciju projekta. Zainteresovane kompanije treba da dostave svoje ponude direkciji ELEM-a do 23. septembra.

Izgradnja nove šestosede žičare je samo deo veoma obimnog projekta ELEM-a za investiranje 30 miliona evra u kompletnu obnovu ski centra Popova Šapka. Pored žičare, u nekoliko faza u narednom periodu će se raditi na rekonstrukciji pristupnog puta, povećanju kapaciteta parkirališta, izgradnji novih skijaških staza i instalaciji opreme za veštacki sneg.

Programom rada Vlade je navedeno da bi do 2015. godine trebalo da bude završen projekat za sanaciju i proširenje ski centra popova Šapka, koja trenutno opsluđuje turiste - skijaše sa dve dvosed žičare i devet ski - liftova.


      Fotografije radova na akumulaciji:  Ilija Zakoski
  

Galerija slika

Komentari