Vesti Paraolimpijsko skijanje - Razvojni kamp za alpsko skijanje u jugoistocnoj Evropi na Staroj Planini

Paraolimpijsko skijanje - Razvojni kamp za alpsko skijanje u jugoistocnoj Evropi na Staroj Planini

Stara planina | 10.03.2015.
received1020640

Pod pokroviteljstvom Paraolimpijskog komiteta Srbije i Agitos fondacije a uz podršku JP Skijališta Srbije, hotela Falkensteiner - Stara Planina, Skijaškog Saveza Srbije i Snow sport akademije - Stara Planina održan je treći po redu razvojni kamp za paraolimpijsko alpsko skijanje u jugoistočnoj Evropi na Staroj planini u periodu 01.-06.03.2015. Učešće je uzelo 14-oro dece iz pet zemalja regiona i to: Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske i Rumunije.

Radilo se sa tri grupe skijaša: slepi i slabovidi, sedeći i stojeći. Svi su pokazali zavidan nivo zalaganja i uspešno ovladali skijaškim znanjima te sebi utrli put ka nacionalnim selekcijama svojih zemalja. Naravno to je bilo moguće jer su imali na raspolaganju vrhunski tim sastavljen od iskusnih srpskih i hrvatskih trenera. Vrhunac kampa predstavljala je zavrsna trka veleslaloma a posebnu draž trci je dao proslavljeni jugoslovenski i svetski alpski skijaš Bojan Križaj koji je otvorio takmičenje kao predvozač.

"Ski centar Stara Planina daje vrhunske mogućnosti za bavljenje ovim sportom što se pokazalo prethodne i ove zime kada su održana tri razvojna kampa i međunarodna IPCAS trka u brzim disciplinama paraolimpijskih skijasa. Da smo dobro radili ukazuje činjenica da je Stara Planina uvrštena u kalendar Evropa kupa u paraolimpjskom skijanju u disciplinama spust i alpska kombinacija za sezonu 2015/16. što je privilegija samo najkvalitetnijh ski centara u svetu"- kaze Jugoslav Milošević , clan IO SSS i direktor kampa.

Nadamo se da će napori koje Paraolimpijski komitet Srbije ulaže u razvoj zimskih sportova naići na širu podršku svih i dovesti nas na mapu elitnih skijaških nacija koje brinu o osobama sa invaliditetom. Na dobrom smo putu.

Galerija slika

Komentari