Vesti Ogulin, HRV - grad skijaša i snowboardera

Ogulin, HRV - grad skijaša i snowboardera

Ogulin, HRV | 05.11.2015. | Ogulin
vucici ogulinskimapa640x389

Snowboard klub Ogulin proslavio je 10 (deset) godina rada kluba. Mogu se pohvaliti da je upravo klub iz Ogulina bio prvi pravi klub koji je razvijao snowboard sport u Hrvatskoj. Klub je 2005. godine osnovao Danko Puškarić koji je u skijaškom svetu poznat i kao autor knjige "Istina o skijanju".

Na skijalištu Bjelolasica napravili su prvi snowpark u Hrvatskoj, prva ozbiljna takmičenja u Hrvatskoj organizirao je SNB Ogulin i imao prve ozbiljne takmičare u freeride takmičenjima.

Klub je do sada organizovao brojna klupska takmičenja i nekoliko prvenstva Hrvatske u svim disciplinama, na kojima su takmičari SNB Ogulin imali zapažene rezultate.

Najznačajniji iskorak u popularizaciji ovog sporta napravio je predsjednik kluba Danko Puškarić koji je nastupao na brojim FIS Freeride takmičenjima na kojima je ostvarivao vrhunske rezultate. Uz to Danko je postao i stalni član ispitne komisije Zbor trenera i učitelja snowboarda Hrvatske.

Nakon požara i zatvaranja skijališta Bjelolasica, prvi su uz Ski klub Ogulin prepoznali značaj skijališta Vučići u Ogulinu, pa su tu počeli usmeravati svoje sportske aktivnost.
Suosnivači su Skijaškog saveza Karlovačke županije i stalni član Hrvatskog skijaškog saveza.  Ovom prilikom čestitamo svim članovima kluba na dosadašnjem radu, i želimo puno sreće i snega u daljnjim nastojanima za ostvarivanjem svih ciljeva.

Skijaški klub Ogulin, pravi mali sportski hit u gradu pod Klekom, ulazi u svoju petu godinu rada, koliko broji i skijalište Vučići.


Skijalište Vučići

Skijalište Vučići nalazi se u naselju Vučići udaljeno svega 1,5 kilometara od centra Grada Ogulina. Na skijalištu se nalaze dve skijaške staze. Staza Kuti dužine 350 m i staza Njivica dužine 100 m. Skijalištem upravlja Skijaški klub Ogulin.

Skijalište Vučići i Skijaški klub Ogulin dobili organizaciju Skijaške trke za dečje uzraste. Hrvatski skijaški savez je kalendar takmičenja uvrstio trku u Vučićima koja će se održati 13.02.2016.
Na stazama ovog skijališta 21.02.2016. održaće se nacionalno Snowboard prvenstvo Hrvatske na kome će nastupati borderi iz Hrvatske i inostranstva.

Nakon Bjelolasice ove je drugo skijalište na području Karlovačke županije koje je dobilo ovako značajnu organizaciju skijaških trka.

Skijalište Vučići, zahvaljujući vrednim članovima kluba, predanim radom se uređuje, i u klubu očekuju da bi za koju godinu imali uslove za 100 dana skijanja, u neposrednoj blizini centra Ogulina.

U ovu zimsku sezonu ulazie sa nekim novitetima. Košenje staza je urašeno, uređeni su objekti, nabavljen je i kontejner (donacija HGSS- stanica Ogulin) koji će služiti u podnožju skijališta. Ovih dana se radi na nivelaciji staze Kuti koja će se i produžiti, tako da će obezbediti sve propisane norme, od Hrvatskog skijaškog saveza, za održavanje trka. Iz Skijaškog kluba Ogulin, zahvaljuju svima koju nesebično pomažu da se jedan ovakav sportski teren razvija, jer bez te pomoći, kako kažu, „brdo u Vučićima bi i dalje bilo, samo brdo“.

      Izvor: SK Ogulin, SB

Galerija slika

Komentari