Vesti Odbijen zahtev Kosova za članstvo u FIS-u

Odbijen zahtev Kosova za članstvo u FIS-u

Barselona | 09.06.2014. | skisavez.com
FIS kongres 3

Na nedavno završenom Kongresu Svetske Skijaške Federacije održanog u Barseloni, gde je prisustvovala delegacija Skijaškog Saveza Srbije, Generalni Sekretar Milan Božić i Stevan Marinković član Komiteta FIS-a za Pravila u alpskom skijanju i homogolaciju staza, su pored redovnih aktivnosti uspeli da ponovo blokiraju članstvo Kosova kao pridruženog člana u Svetsku Skijašku Federaciju. Nakon upućene žalbe Izvršnom Odboru FIS-a, kao i razgovorima sa visokim predstavnicima FIS-a, predsednikom Gianfrankom Kasperom i generalnim sekretarom Sarom Luis, naša delegacija je dobila uverenje da će postupati u skladu sa Statutom FIS-a u kome je jasno odredjeno da samo države koje su priznate od strane Ujedinjenih Nacija (UN), mogu postati pridruženi ili punopreavni članovima FIS-a.

S obzirom da je na dnevnom redu Kongresa bilo i članstvo Kosova u FIS, po ovoj tački se nije glasalo tj. skinuto je sa dnevnog reda.

Takodje Skijaški savez Srbije je uputio molbu za pomoć postradalima u poplavama u Srbiji, te je FIS prosledio zahtev svojoj Mark Holder Fondaciji koja će se o tome izjasniti u narednom periodu.

Predsednik Gianfranko Casper je ponovo izabran za Predsednika FIS-a u četvorogodišnjem mandatu.

 

Komentari