Vesti Novine u ski centru Kopaonik

Novine u ski centru Kopaonik

Kopaonik | 07.12.2010. | Izvor: skijalistasrbije
kop11122010akole1

Skijališta Srbije su za posetioce ski centra Kopaonik za ovu sezonu pripremila brojne novine. Skijalište je od ove sezone bogatije za jednu šestosednu i dve četvorosedne žičare. Na lokaciji Karaman greben postavljena je nova šestosedna žičara, kapaciteta 3 hiljade skijaša na sat, čime je povećan kapacitet ove žičare za 600 skijaša na sat.

Postojeći četvorosed sa Karaman grebena premešten je na lokaciju Sunčana dolina. Kapacitet ovog četvoroseda je 2070 skijaša na sat. Izgrađena je i nova četvorosedna žičara „Krst“, kapaciteta 2018 skijaša na sat. Uz pomenutu žičaru, napravljene su i dve nove staze, koje su po kategoriji blage za sve skijaše početnike i one sa malo slabijim skijaškim umećem.
Postavljena su i dva vezna ski lifta između Karamana i Malog karamana, kapaciteta po 700 skijaša na sat.
 
U ovoj sezoni sistemom za veštačko osnežavanje pokriveno je oko 70 posto skijališta. Postojeći sistem je nadograđen i pokrivaće staze: Sunčana dolina, Malo jezero, Krst, Krčmar, Kneževske bare, Mali Karaman, Marine vode, Karaman i pripadajući ski putevi, što čini dodatnih 20 km osneženih staza.
 
Za bezbednost svih skijaša i ove sezone, u saradnji sa Skijalištima Srbije, brine Gorska služba spasavanja i pripadnici MUP-a. Radi što boljeg zbrinjavanja eventualno povređenih skijaša, u saradnji sa VMA otvoren je trauma centar sa najnovijom medincinskom opremom, rendgen aparatom, hemijskom laboratorijom i stacionarom, a dežurni ortoped je na raspolaganju svim posetiocima ovog ski centra.

Komentari