Vesti Na ski stazama širom Srbije intenzivna priprema za zimsku sezonu

Na ski stazama širom Srbije intenzivna priprema za zimsku sezonu

Ylatar, Crni vrh, Rajkovo | 06.11.2015. | skijanje.rs
Crni Vrh nov 20151800x486

Na skijalištima širom Srbije, koja su van okvira nacionalnog Javnog preduća, sprovodi se intenzivna priprema za prdstojeću zimsku sezonu.

Zlatar iznad Nove Varoši, Crni vrh kod Bora, Rajkovo kod Majdanpeka čine sve da spemno dočekaju prve snežne padavine.

Na Zlataru na ski stazi Briježđa montaža nedavno nabavljenog ski lifta je pri kraju. Trenutno se radi pletenje sajle, uskoro njena montaža, zatezanje i testiranje.

Na skijalištu Crni vrh kod Bora je u toku uređivanje i košenje  trase ski lifta. Lepo i sunčano vreme u novembru ide na ruku tehničkoj ekipi J.P."Borskog  turističkog centra", koja izvodi radove na sređivanju trase ski lifta i ski staze. Pokošen je plato oko okretnice dvosed žičare kao i Mala ski staza, u blizini Metereološke stanice.


I na Rajkovu kod Majdanpeka su akrivni ovih novembarskih dana. U očekivanju da stigne majstor Aca i otkloni kvar na koturnoj baterije četvrtog stuba lifta, izbode se ostali tekući radovi. Završeno je farbanje stubova za signalizaciju na skijalištu pa se uskoro očekuje i njihovo postavljanje na terenu. Na putokazu na raskrsnici puteva koji od Majdanpeku vodi prema Negotinu i levo prema Donjem Milanovcu pridodata je nalepnica koja označava skretanje prema skijalištu.

 

Komentari