Vesti Kopaonik, Jahorina, Stara Planina i Tornik rade većim kapacitetom

Kopaonik, Jahorina, Stara Planina i Tornik rade većim kapacitetom

Kopaonik, Jahorina, Stara Planina i Tornik | 16.01.2016. | skijalistasrbije.ra, oc-jahorina.com
knezevske bare 2222 640x389

Ski centri Kopaonik, Jahorina, Stara Planina i Tornik od nedelje 17. januara rade većim kapacitetom. Povoljne vremenske prilike i nove snežne padavine doprinose da skijališta ponovo počinju da rade ili se povećava broj žičara u funkciji.

KOPAONIK
U ski centru Kopaonik će od nedelje, 17. jaunara, biti puštena u rad i žičara Krčmar, kao i prateća staza. Pored žičare Krčmar, u program rada će biti puštene i Kneževske bare. Skijašima i borderima će od sutra na raspolaganju biti 15 žičara i 18 staza na kojima ima do 30 centimetara utabanog snega.
U ski centru Kopaonik napadalo je oko 20 centimeara novog snega, a sistemi za veštačko osnežavanje i dalje rade. U toku je priprema i preostalih staza čije se puštanje očekuje u narenom periodu.
Za početnike i najmlađe radi ski vrtić, a posetiocima su na raspolaganju i adrenalinski sadržaji. Radno vreme centra je od 9 do 16 časova.

STARA PLANINA
U ski centru na Staroj planini će od nedelje, 17.januara, raditi i četvorosedna žičara Babin zub, kao i pomoćni ski lift Rudine.
Za skijaše i bordere pripremljena je staza broj 5. Pored ove staze, u ski centru rade i staze 7, 7a i 7b, kao i gondola. Visina utabanog snega na stazama je 30 centimetara.

TORNIK
Ski centar Tornik na Zlatiboru od nedelje, 17. januara, ponovo radi za skijaše i bordere. Zahvaljujući novom snegu koji je padao prethodnih dana i sistemima za veštačko osnežavanje ponovo ima uslova za skijanje i na stazama ima oko 20 centimetara utabanog snega.
Ljubiteljima sportova na snegu o sutra je ponovo na raspolaganju šestosedna žičra, kao i saze Tornik i Čigota.
Skijašima početnicima i najmlađima će na raspolaganju biti i ski poligon kao i bob na šinama i tjubing staza.
Radno vreme centra je od 9 do 16 časova.

JAHORINA
Na Jahorini je od u petak palo oko 15 cm prirodnog snega, a sneg nastavlja i u subotu da pada pa se očekuje veća količina prirodnog snega na planini.
Na stazi Skočine je prethodnih dana bio u funckiji sistem za veštačko osnežavanje, pa su se i na toj stazi stvorili uslovi za skijanje. Na stazi Skočine trenutno ima oko 20 cm snijega.
U subotu, 16.01.2016. godine, u funkciji su ski lift Poljice, baby lift Poljice i šestosjed Skočine.

 

Komentari