Vesti Kopaonik - Druga po redu brdska MTB trka „3 strane Kopaonika“

Kopaonik - Druga po redu brdska MTB trka „3 strane Kopaonika“

Kopaonik | 27.06.2015. | nasvestrane.rs
3sk6403

Nakon vrlo uspešne premijere trke i veoma zanimljivog mauntinbajk događaja na Kopaoniku, došla je na red i druga po redu brdska MTB trka u formi maratona „3 strane Kopaonika“ koja će se održati na Ilindan, 02. avgusta 2015. na Kopaoniku sa startom na Semeteškom jezeru.

I ove godine pred takmičarima će biti isti, nimalo lak zadatak. Penjanje na Kopaonik sa sve tri prilazne strane, uzbudljiva staza, predivni predeli nacionalnog parka, odlično druženje ali i borba sa samim sobom, konkurencijom i testiranje granica dok se kilometri budu nizali, a pređena visinka razlika bude povećavala.

Za one najspremnije tu je penjanje sve tri strane Kopaonika u katerogiji „Elite“ i staza duga 72km sa nešto više od 3.500m visinske razlike.  „Masters“ kategorija voziće dve strane Kopaonika i preći 42km sa više od 3800mnv, a za one koji žele da se prvi put oprobaju u ovoj nesvakidašnjoj avanturi tu je „Hoby“ kategorija sa stazom dužine 18km i 1330m visinske razlike.

Novina u odnosu na prvo izdanje trke je i „Relay“ kategorija, odnosno štafeta. Tri takmičara imaće priliku da individualno osvajaju po jednu stranu Kopaonika da bi kao tim osvojili Kopaonik sa sve tri strane i bodovali se u generalnom plasmanu prijavljenih ekipa. Zanimljivost kod ove kategorije jeste ta da će izmena štafeta biti na vrhu Suvo Rudište na visini od 1918mnv, mestu odakle veliki broj ski staza, u toku zimske sezone na Kopaoniku, kreće i sa kojeg se pruža neverovatan pogled.

Prvi vikend avgusta na Kopaoniku svakako će biti podređen biciklizmu jer je organizator za subotu 1. avgusta pripremio veliki EXPO sajam opreme iz sveta biciklizma i outdoor sportova ali i „pasta party“ za sve takmičare.

Ove godine poseban akcenat stavljen je na „Hoby“ kategoriju, sa željom da se što veći broj ljubitelja pre svega avanture i prirode oproba u ovoj jedinstvenoj trci. Takmičari u ovoj kategoriji moći će da osete kako izgleda jedna profesionalna trka, da se takmiče rame uz rame sa elitnim takmičarima ali u svom ritmu i su skladu sa mogućnostima.

Prijave za trku „3 strane Kopaonika“ vrše se „online“ na sajtu organizatora, sportskog udruženja „Na sve strane“ ( www.nasvestrane.rs ), a kotizacija za učestvovanje kreće već od 10€ za „Hoby“ kategoriju. Pripremljeni su zanimljivi takmičarski paketi za sve učesnike i bogat nagradni fond za prva tri mesta u svim kategorijama. Na sajtu udruženja svi učesnici se takođe mogu informisati i o organizovanom bus prevozu na Kopaonik.

Vidimo se na Kopu!
01 – 02. avgusta 2015.
MTB trka „3 strane Kopa“

.

 

Galerija slika

Komentari