Vesti Kicbil - Aksel Lund Svindal najbolji u superveleslalomu

Kicbil - Aksel Lund Svindal najbolji u superveleslalomu

Kicbil, AUS | 25.01.2013. | b92
svindal978x

Norvežanin Aksel Lund Svindal trijumfovao je na četvrtom superveleslalomu ovogodišnjeg Svetskog kupa, održanom u austrijskom Kicbilu. Svindal je do četvrte pobede ove sezone, a 20. ukupno, došao u vremenu od 1:14.48 minuta i tako se ujedno prvi put upisao među pobednike u Kicbilu.

Drugo mesto, sa 13 stotinki zaostatka, zauzeo je domaći skijaš Matijas Majer, dok je treći bio Italijan Kristof Inerhofer.

Prvi dan takmičenja u legendarnom Kicbilu doneo je dosta uzbuđenja, a na kraju je Svindal raspršio nade organizatora o austrijskom pobedniku. Inerhofer je vrlo brzo posle starta došao do čela, ali ga je ubrzo Majer nadmašio, da bi Svindal, kada je vreme došlo na favorite, duž staze bio uz Majerovo vreme, a na pretposlednjem merenju vremena bio skoro sedam desetinki ispred. Norvežanin je do cilja izgubio dosta vremena, ali je to bilo dovoljno da bi prvi put u karijeri slavio u Kicbilu.

Do kraja trke najbliži prvoj trojici bio je Norvežanin Ćetil Jansrud, koji je morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Erika Geja iz Kanade i Amerikanca Teda Ligetija. Sedmorica skijaša podelila su sedmo mesto, a to su bili Francuzi Johan Klari i Adrijan Teo i Peter Fil iz Italije, dok je deseti bio još jedan italijanski skijaš Zigmar Kloc.

Zahvaljujući pobedi, Svindal je smanjio vođstvo Austrijanca Marsela Hiršera u generalnom plasmanu Svetskog kupa na 88 bodova. Svindal je prvi u poretku superveleslaloma sa 380 bodova, a prati ga Italijan Mateo Marzalja sa 209.

Takmičenje u Kicbilu se nastavlja u subotu spustom na legendarnom „Štrajfu“, koji će se takođe uz nedeljni slalom bodovati za jedinu preostalu klasičnu kombinaciju u kalendaru Svetskog kupa.

Galerija slika

Komentari