Vesti Jahorina, Bjelašnica - Objavljeni novi cenovnici ski pass-a

Jahorina, Bjelašnica - Objavljeni novi cenovnici ski pass-a

Jahorina - Bjelašnica, BIH | 10.11.2017. | klix.ba
ocj zoi84 2018

KJKP ZOI'84 i OC Jahorina objavili su cene ski-pasa za zimsku sezonu 2017/2018, koje neće obradovati ljubitelje skijanja. Najviše su poskuele sezonske karte, na Bjelašnici za 50 KM, a na Jahorini čak za 200 KM.
Poskupljenja pravdaju novim projektima koji će biti u funkciji od ove sezone zbog kojih su troškovi, kako kažu, veći za tri puta.

Na Jahorini je došlo do poskupljenja pojedinačne karte za 1 KM. Dnevna karta je sada objedinjena za razliku od prošle godine kada su bile posebne cene za liftove Poljice i Praču i sada za odrasle iznose 40, 42 i 45 KM zavisno o kom delu sezone se radi. Za ova dva lifta u prošloj godini dnevna karta je koštala 33 i 45 KM.

Cena pojedinačne karte na Bjelašnici je tokom sezone  8 KM za odrasle i 7 KM. Dnevna karta je 40 KM u sezoni, dok je za decu 30 KM.

Sezonska karta za predstojeću sezonu na Bjelašnici će koštati 740 KM za odrasle i 390 KM za decu. Prošle godine cena sezonske karte bila je 690 KM.

Na Jahorini su mnogo skuplje karte. Sezonska karta za period ponedjeljak-petak skuplja je za 200 KM za odrasle i košta 500 KM, a sezonska karta za sve dane (ponedjeljak-nedjelja) skuplja je za 180 KM i košta 900 KM. Cene dečijih sezonskih karata su ostale na nivou prošlogodišnjih 200 KM i 400 KM.

I Bjelašnica je proširila ponudu sezonskom kartom za osobe koje zimske sportove praktikuju samo radnim danima po ceni od 550 KM za odrasle i 250 KM za decu.

Na obe planine su u ponudi i ski-pasovi za od jednog do 10 dana.

"Trudili smo se da prilagodimo cene svim kategorijama društva, a ponudu smo bazirali na deci. Dali smo velike popuste za organizovane grupe, koji idu i do 20 posto. Uveli smo sezonsku kartu od ponedjeljka do petka koja je mnogo jeftinija nego sezonska karta koja uključuje i dane vikenda. Vlasnicima prošlogodišnjih sezonskih karata smo dali popust na cenu sezonske karte pa je za njih cena ostala ista", rekao je za Klix.ba direktor KJKP ZOI'84 Midhat Hubijar.

Podsetio je kako će ove godine sezona trajati duže zahvaljujući topovima za osneživanje koji će raditi i da će u funkciji biti novi vertikalni transport.

I na Jahorini su predviđeni popusti za vlasnike prošlogodišnjih sezonskih ski-pasova, za studente koji imaju kartice EYCA, za vreme sajmova i promo vikenda, i za organizovane grupe i klubove od 15 posto.

Na ovoj olimpijskoj ljepotici takođe se završavaju radovi na sistemu osneživanja kako bi produžili sezonu sa 60 na 130 dana. U toku su radovi na uređenju i prosecanju novih staza, izgradnji akumulacionog jezera, vetroustava i sistema za veštačko osnježivanje, gradnji dva ski-poligona za najmlađe skijaše, ali i uvezivanju svih segmenata na planini. Planirano je da sve bude završeno do otvorenja sezone.

Pogledajte cene skipassa za 2017/2018:

Galerija slika

Komentari