Vesti Inline Alpine Slalom - Vranjanci najbolji na Rolerijadi u Beogradu

Inline Alpine Slalom - Vranjanci najbolji na Rolerijadi u Beogradu

Beograd | 28.09.2017. | Skijanje.rs
rolerijada bgd vranje 8

Prošlog vikenda, u subotu 23. septembta 2017, u Beogradu je održana 20. po redu Rolerijada. Ova manifestacija ima za cilj popularizaciju roler sporta kod nas i rekreativnog je karaktera.

Ove godine u okviru rolerijade odražana su i dva veoma ozbiljna Inline Alpine Slalom takmičenja u disciplinama slalom i speed. Speed trke su organizovane u okviru Alpe Adria kupa uz učešće takmišara iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije. Najviše  uspeha imali su domaći takmičari, a među njima najuspešniji je bio Skijaški klub Besna Kobila koji se okitio sa 18 medalja.

Trka Inline Alpine slaloma (letnjoj verziji slaloma u alpskom skijanju) je vožena u okviru domaćeg prvenstva uz učešće takmičara iz Banjaluke. Po navici najviše uspeha imao je Skijaški klub Besna kobila iz Vranja čiji su takmičari osvojili 12 medalja i potvrdili da su najbolji slalom klub na samo u zemlji nego i u regionu.

Trku slaloma u okviru rolerijade organizovao je ski klub "Besna kobila" iz Vranja. A u toku pauze između trka takmičari ovog kluba su demonstrirali svoje veštine i zainteresovanoj publici deci.

"Ovim smo zaokružili ovogodišnju roler sezonu i polako se okrećemo skijanju. Veoma smo zadovoljni ovogodišnjim rezultatima i na domaćoj i na svetskoj sceni. Broj članova kluba i zainteresovane dece je u konstantnom porastu tako da osim treninga u Vranju imamo i svoj ogranak u Nišu, a od proleća kreće naša škola rolera i u Beogradu" - izjavio je za portal Skijanje.rs Đorđe Dedinac, presednik Ski kluba "Besna kobila" iz Vranja.

"Slobodno možemo da kažemo i na to smo ponosni da su Grad Vranje i naš klub koji je prestonica roler sporta ne samo u Srbiji nego i na Balkanu" - zaključio je na kraju Đorđe Dedinac.

Galerija slika

Komentari