Vesti Goč, Vrnjačka Banja - Nabavlja se novi tabač snega za ski stazu

Goč, Vrnjačka Banja - Nabavlja se novi tabač snega za ski stazu

Goč, Vrnjačka Banja | 27.09.2015. | Forum sajta
skistaza640x389

Prema zvaničnim informacijama od strane Opštine Vrnjačka Banja i Sportskog centra Vrnjačka Banja, za sezonu 2015-2016 izdvojena su novčana sredstva za nabavku novog tabača za ski stazu Goč (Krst).

Ako se plan ostvari, za očekivati je da ćemo imati kvalitetniju stazu za skijanje a i više radnih dana ski staze, jer je stari tabač pravio mnogo problema u radu. Iz tih razloga staza nije bila u funkciji dosta dana tokom sezone.

Ski staza je od centra Banje udaljena 12 kilometara, dugačka je 520 metara i ima visinsku razliku 132 metara, a kapacitet od 1.200 skijaša na sat. Ima mogućnost noćnog skijanja, sa obezbeđenim prevozom od Vrnjačke Banje do planine Goč i obratno.

Ovo je dobra vest za sve ljubitelje skijanja kako u Vrnjačkoj Banji tako i ostalim gradovima u okruženju (Kragujevac, Kruševac, Kraljevo) odakle se može brzo i lako stići i na jednodnevno skijanje.
Tim pre, što na kraljevačkoj strani Goča (na Dobrim vodama) faktički više nema skijanja jer je tamošnji Ski klub morao da proda svoj tabač snega zbog nagomilanih dugova.

      Izvor: GTO - na Forumu sajta

 

Komentari