Vesti FIS Kongres - Neke od odluka u Skijaškim skokovima

FIS Kongres - Neke od odluka u Skijaškim skokovima

Barcelona, SPA | 15.06.2014. | bihski.com
fisflaf593x360

Skijaški skokovi su tokom FIS Kongresa u Barceloni (SPA), imali veoma bogat program rada. Nakon dugačkih rasprava, FIS Kongresu su na usvajanje bili dostavljeni brojni predlozi.

Najznačajnija vest je da je usvojen novi način bodovanja rezultata na takmičenjima u Skijaškim skokovima, koja će biti testirana tokom letnje turneje Grand Prix sistema takmičenja.

Tokom sezone 2014/15. godine, izmene u načinu bodovanja će biti testirane na takmičenjima Svetskog Kupa u skijaškim skokovima, pri čemu će se poeni u kvalifikacionim takmičenjima uračunati i u finalni rezultat za sve takmičare, pa i za deset pred–kvalifikovanih takmičara. U takmičenju će učestvovati najboljih 48 kvalifikovanih takmičara.

Kod takmičenja u skijaškim skokovima za žene broj učesnica u kvalifikacijama se smanjuje na 40. Broj nagrađenih će se sa najboljih 15 povećati na najboljih 20 takmičarki. Predlog su dali sami takmičari kroz Takmičarsku komisiju koju pretstavlja Sabrina Windmueller. Naredne zime će u Svetskom Kupu najmanja nagrada iznositi najmanje CHF 19,890 CHF koji se deli među prvih 20 takmičarki. U principu, svaki osvojeni FIS bod u Svetskom kupu vred 30 CHF.

Na Kongresu nije bilo nikakvih iznenadjenja kada su kalendari takmičenja u pitanju. Pored FIS Prvenstva sveta u Nordijskim disciplinama, koje će se održati u Falun-u Švedska, najinteresantnije takmičenje u idućoj sezoni će sigurno biti turneja 4.skakaonice za mlade skakače.

 Aktuelni kalendari takmičenja u Ski skokovima u sezoni 2014/2015.
www.fis-ski.com/inside-fis/document-library/ski-jumping/

 

Komentari