Vesti Evropsko prvenstvo u biatlonu - Bansko 2013.

Evropsko prvenstvo u biatlonu - Bansko 2013.

Bansko, Bug | 24.02.2013. | Ibu
bansko2013500

Bugarska je domaćin Otvorenog Evropskog prvenstva u biatlonu koje se u periodu od 18.- 26. februara 2013.održava u ski centru Bansko na biatlon stadionu Banderica. Nastupa oko 700 takmičara iz 36 zemalja među kojima i Srbije za koju u kategoriji seniora nastupaju Milanko Petrović, Emir Hrkalović i Damir Rastić u muškoj i Jelena Radivojević u ženskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji nastupaju i naše devojke Sara Lučić i Ana Lasica.

Dosada su održane individualnme trke na kojoj je Milanko zauzeo 37. mesto, Emir Hrkslović 46, a Damir Rastić je na ovoj tci bio diskvalifikovan.

U subotu 23.02.2013 su bile planirane trke sprinta, ali su odložene zbog guste magle na strelistu. U trenutku prekida, Milanko je imao dobro trcanje, u prvoij seriji gađanja svih pet pogodaka, a u drugoj po magli svih pet opromasaja.

Pokusano je da se trka ponovo održi u nedelju, ali muškarci ni tada nisu imali sreće sa maglom pa je i ta trka prekinuta zbog magle, a žene su u svojoj konurenciji ipak održale trku, na kojoj je mlada srpska biatlonka Jelena Radivojević bila poslednja 46. sa 11min i39,7sek zaostatka za vodećom ruskinjom Irinom starih. Sa ovim vremenom sutra startuje u poteri.

U juniorskoj konkurenciji devojaka nastupile su Sara Lučić i Ana Lasica. Posebno treba istaći rezultate Ane Lasica kaoja je nakon sprint trke izborila plasman za poteru, a u trci individual je zauzela 42 mesto što predstavlja jedan od boljih rezultata naših takmičarki.

Galerija slika

Komentari