Vesti Dinkić posetio Staru planinu

Dinkić posetio Staru planinu

Stara planina | 24.09.2011. | Izvor: B92
dinkic23092011stpl1

„Stara planina postaje veliki turistički centar Jugoistočne Srbije, kao što je Zlatibor za Zapadnu Srbiju, Kopaonik za Centralnu Srbiju i Palić za Vojvodinu“, rekao je šef poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

Dinkić je izrazio zadovoljstvo što će prva gondola u Srbiji biti upravo na ovoj planini i dodao da će ljubitelji skijaških sportova uz novu gondolu i novu četvorosednu žičaru na raspolaganju imati 13 kilometara staza na Staroj planini.

Hotel će zvanično biti otvoren za Novu godinu, imaće 147 soba, kongresni prostor, spa-wellness centar, klizalište i otvoreni bazen. Izgradnja planinskog centra Stara planina fazno je podeljena i trenutno se realizuju projekti infrastrukture, kao i izgradnja smeštajnih kapaciteta.

Ko će imati koristi?
JP Stara planina potpisalo je sporazum sa španskim HG hotelima da ta firma u narednih pet godina upravlja sa tri hotela. Prema drugom sporazumu, španski investicioni fond Sigma kapital finansiraće izgradnju tri hotela kojima će upravljati španski Sol melija. Srbija će imati učešće u profitu od zajedničkog preduzeća. Vrednost investicije je oko 60 miliona evra. Oko 30 miliona ulažemo mi, ostalo Španci. Hotel će zvanično biti otvoren za Novu godinu, imaće 147 soba, kongresni prostor, spa-velnes centar, klizalište i otvoreni bazen. Izgradnja planinskog centra Stara planina fazno je podeljena i trenutno se realizuju projekti infrastrukture, kao i izgradnja smeštajnih kapaciteta.

 

Na mapi koju gleda Dinkic može se naslutiti položaj novih skijaških staza i njihova povezanost sa postojećim...

Galerija slika

Komentari