Vesti Brezovica - Popova Šapka, zajednički turistički projekat?

Brezovica - Popova Šapka, zajednički turistički projekat?

| 10.07.2013. | vecer.com.mk
sabr2800x486

Makedonski dnevni list "Večer" je krajem juna 2013. objavio članak - Brezovica - Popova Šapka, zajednički turistički projekat. Radi se o vesti o potpisivanju Sporazuma o turističkoj saradnji između Makedonije i Kosova. U izjavi makedonskog ministra ekonomije Valjona Sarakini pored ostalog se pominje: ... prvi zajednički turistički projekat sa Kosovom je Brezovica - Popova Šapka.

Potpredsednica i ministarka industrije i trgovine Kosova, Mimoza Kusari - Lila, izjavila je: Od posebnog značaja u budućnosti će biti put Priština - Skoplje, čija izgradnja će sa kosovske strane započeti u oktobru, ali i kapitalni projekat Brezovica, čiji početak je preciziran za jesen.

Ako se izuzme politika iz teksta ovog članka činjenica je da dosta turista sa Kosova odlazi na skijanje na Popovu Šapku ili na Mavrovo. Ali to je verovatno zbog toga što ski centar Brezovica nije radio. Ova dva ski centra su isuvise daleko (oko 18km vazdušnom liniijom) da bi se razmisljalo o njihovom povezivanju žičarama, ali mogući su dogovori o nekom vidu saradnje, recimo da višednevni pas važi za oba centra.

Ostaje da se vidi i šta podrazumeva "Kapitalni projekat Brezovica" najavljen za jesen?


    Pogledajte članak iz lista Večer

Galerija slika

Komentari