Vesti Bovec, SLO - Posle 4 sezone gondola prema skijalištu Kanin ponovo radi

Bovec, SLO - Posle 4 sezone gondola prema skijalištu Kanin ponovo radi

Bovec, SLO | 23.09.2016. | boveckanin.si
boveckaninsellanevea01 640x389

U sezoni 2009/2010 skijalište Bovec - Kanin je povezano sa italijanskim Sella Nevea. Izgradnjom velike viseće funifor gonole "Prevala", sa italijanske strane, povezana su do tada dva susedna razdvojena ski centra, čime je nastalo jedinstveno skijalište Kanin-Sella, prvi međunarodni skijaški centar u regiji. Time je omogućeno skijanje sa jednim skipasom u Italiji i Sloveniji. Na objedinjenom skijalištu se može skijati na 30 km staza.

Januara 2013. su pale dve kabine gondole koja vodi od Boveca do Kanina, srećom bez povređenih i od tada nije bilo skijanja na Bovecu.

Nakon 3,5 godine i propuštene 4 skijaške sezone, u petak 9. septembara 2016. kružno-kabinska gondola iz Boveca je ponovo počela da radi. Gondola je kompletno renovirana i njeno otvaranje se očekivali još tokom ovog leta, ali zbog izuzetno strogih provera i potrebnih nalaza od strane firme Poma kao konstruktora tako i državnog Zavoda za izgradnju (ZAG), tek polovinom septembra 2016. su dobijeni sve sertifikate za bezbedan rad.

Tog prvog dana rada, vožnja je bila besplatna, a u periodu do početka skijaške sezone gondola će raditi u dane vikenda, subotom i nedeljom od 8 do 16h.

Osnovne informacije o skijalištu - Kanin-Sella Nevea

Skijalište se prostire u rasponu od 2.300 - 1.140 m/nv.
Žičare:
Raspolaže sa 12 žičara uključujući i ovu upravo puštenu urad koja je ujedno i najduža u Sloveniji a koja prevozi skijaše iz Bovške doline na 436 m/nv na srednji deo skijališta Kanin na 2.200 m/nv.
Skijalište čine:
    2 x krožno-kabinske gondole,
    1 x funifor viseća gonola
    4 x sedežnice,
    5 x ski liftova
Kapaciteta celog sistema žičara je 15.000 skijaša na sat.

Skijaške staze:
Na rasplaganju su staze koje su pogodne za sve nivoe znanja skijanja od početnika do takmičara u Svetskom kupu.
Ukupna dužina skijaških staza je 30 km, od toga:
    Lake-plave – 6 km
    Srednje-crvene - 22 km
    Teške-crne - 2 km.

 

Galerija slika

Komentari