Vesti Biatlonci Srbije na letnjim pripremama

Biatlonci Srbije na letnjim pripremama

| 17.07.2012. | Skijanje.rs
bssliogo250x188a

Najuspešniji srpski biatlonac Milanko Petrović se od 07.-30. jula nalazi na pripremama u Biatlon centru Pokljuka - Sloveniji. Kao i na predhodnim pripremama u Banskom, njegove pripreme finansira Olimpijski komitet Srbije, a sa njim je trener Tihomir Milosavljević.

Ostali članovi Biatlon reprezentacije Srbije su na letnjim pripremama u Jablonecu nad Nisom u Češkoj gde borave od 10. - 25. jula 2012. Trener reprezentacije, koordinator ženskog tima i vođa puta je operativni trener za biatlon Almir Džeković. Na pripremama je mešoviti sastav od 6 devojaka i 6 mladića.

Biatlonke: Džeković Alma, Hodžić Vahida, Lasica Ana, Sara Lučić, Kovačevič Ivana, Novoselac Jelena.

Biatlonci: Rastić Damir, Hrkalović Emir, Krsmanović Dejan, Hodžić Edin, Avdić Dženis, Hodžić Redžeb.


Pojačanje sa Pala

Posle još jedne uspešne sezone, što se uglavnom duguje odličnim rezultatima Milanka Petrovića, Biatlon savez Srbije kreće u novi projekat, koji bi trebao da omogući stvaranje kvalitetnog ženskog tima, sposobnog da izbori pravo nastupa u Svetskom kupu.

Okosnicu projekta čine tri takmičarke „Romanije“ sa Pala Ivana Kovačević, Sara Lučić i Ana Lasica, koje su prolećnu pauzu iskoristile za dobijanje državljanstva Srbije i tako pojačaju konkurenciju.

Za sada pod dirigentskom palicom trenera Almira Džekovića, njih tri će se sa još šest devojaka boriti za mesto u timu. Pored trojke sa Romanije tu su još i Katarina Dučić sa Zlatibora, Jelena Novoselac i Jelena Radivojević iz Beograda, te Alma Džeković, Vahida Hodžić i Alma Zekić iz Sjenice.

    Izvor: Sportski žurnal
 

Komentari