Vesti Besna Kobila - Završen memorijalni ski kup

Besna Kobila - Završen memorijalni ski kup

Besna Kobila, Vranje | 29.01.2013. | Južne vesti
490x370vranje besna kobila

Tokom vikenda na planinskoj lepotici juga Srbije Besnoj Kobili održan je memorijalni ski turnir u okviru obeležavanja dana grada.  Na kupu koji nosi naziv održan "Đulbas i Kace", učestvovalo je 42 takmičara svih kategorija, koji su se takmičili u nekoliko disciplina.

Kalina Pešić je bila najbolja devojčica u kategoriji "pahuljice", Andrija Đorđević u istoj kategoriji najbolje je skijao među dečacima. Milica Mitić je bila najbolja devojčica u kategoriji "mali ciciban", dok je Mia Dedinac bila najbolja u kategoriji "stariji ciciban". U ovim kategorijama najbolji dečak je bio Petar Đorđević.

U kategorijama dece nagrade su pripale Anđeli Manić, Damjanu Stamenkoviću, Melanija Dedinac, Branislavu Stefanoviću, Mili Đorđević i Strahinji Mitiću. U kategoriji veterana apsolutnu pobedu odneo je Đorđe Dedinac.

Organizatori su za najuspešnije obezbedili pehare i prigodna priznanja, a takmičenje je pratio veliki broj turista i ljubitelja skijanja.

-------------------------------

Uspesi vranjskih skijaša
Izvor: OK RADIO - Utorak 29.01.2013.

Skijaški klub Besna kobila iz Vranja ogranizovao je memorijalni Kup “Đulbars i Kace” u subotu, 26. januara. Kup je organizovan povodom dana oslobođenja grada od Turaka, 31. januara. Učešće je uzelo 42 takmičara iz našeg grada. Tehnički organizator takmičenja bio je ski klub Besna Kolbila iz Vranja, nagrade je obezbedio sportski savez grada Vranja, a domaćin takmičarima i gostima je bilo JP skijalište Besna Kobila – navodi Đorđe Dedinac, direktor ski kluba Besna Kobila.

Rezultati po uzrastnim kategorijama:
Pahuljice (ž): 1. Kalina Pešić (pehar) 2. Milica Janjić 2. Iva Jovčić
Pahuljice (m): 1. Andrija Đorđević (pehar) 2. Dimitrije Stošić
Mlađi cicibani (ž): 1. Milica Mitić (pehar) 2. Aleksandar Tašković

Deca I (ž): Anđela Manić (pehar) 2. Anastasija Veselinović
Stari cicibani: Mia Dedinac
Stari cicibani (m): Petar Đorđević

Deca II (m): 1. Branislav Stefanović Đulbars (pehar) 2. Ignjat Ristić
Deca I (m): 1. Damjan Stamenković (pehar) 2. David Đorđević 3. Kristijan Petković
Deca II (ž): 1. Melanija Dedinac 2. Marija Mitić

K1 (m): 1. Strahinja Mitić 2. Đorđe Veličković
K1 (ž). Mila Đorđeijević
Veterani: 1. Đorđe Dedinac 2. Nenad Stefanović Đulbars 3. Nenad Petković
----
Takmičari Ski kluba Besna Kobila iz Vranja osvojili su i dve bronzane medalje na ski Kupu Midžor održanom na Staroj Planini, uorganizaciji istoimenog kluba, 27. januara.
- Ovo je prvi nastup našeg kluba na nekom zvaničnom takmičenju nakon 20 godina pauze u njegovom delovanju.

Bronzane medalje osvojili su Kalina Pešić i Andrija Đorđević u kategoriji pahuljjice, Mia Dedinac i Andrej Stojanović, u kategoriji stariji cicibani, 10. mesto, a Milica Mitić u kategoriji mlađi cicibani 13. mesto. Svi oni doneli su prve bodove ski klubu za Alpski kup Srbije – s ponosom ističe Đorđe Dedinac, director kluba.

On navodi, da je istoga dana održana druga trka u veleslalomu u organizaciji ski kluba Niš, gde su takmičari Ski kluba Besna Kobila postigli zapažene rezultate.
- Kalina Pešić i Andrija Đorđević osvolije su treća mesta u kategoriji pahuljice, Alesandra Tašković 16. mesto u kategoriji mlađi cicibani i Mia Dedinac 11.mesto i kategoriji stariji cicibani.

Takmičenje je održano na stazi sunčana dolina koja ima homologaciju za održavanje međunarodnih trka. Učešće su uzeli klubovi iz Niša, Knjaževca, Pirota, Bora, Zaječara, Vranja i susedne Makedonije što je takmičenju dalo međunarodni karakter.
Na startu je bilo ukupno 86 takmičara. Odličan organizatori i domaćini takmičenja bili su ski klubovi MIdžor iz Knjaževca i Niš iz Niša – ističe Dedinac.

Galerija slika

Komentari