Vesti Alpsko skijanje SK - Nova pobeda Svindala u Val Gardeni

Alpsko skijanje SK - Nova pobeda Svindala u Val Gardeni

Val Gardena, ITA | 19.12.2015. | b92.net
svindalItalyl14

Samo dan pošto je slavio u superveleslalomu u Val Gardeni, norveški skijaš Aksel Lund Svindal je trijumfovao i u spustu na istoj stazi. Svindal je petu pobedu u ovogodišnjem izdanju Svetskog kupa, a 30. u karijeri, ostvario u vremenu od 1:54.80 minuta.

Drugo mesto, sa 43 stotinke zaostatka, zauzeo je Francuz Giljermo Fajed, dok je treći bio Svindalov sunarodnik Ćetil Jansrud.

Slično kao i u petak, Svindal je bio klasa za sebe, pa nije ni postojala sumnja u to da li će pomeriti Jansruda sa čelne pozicije. Mlađi od dvojice Norvežana je preuzeo vođstvo od domaćeg skijaša Petera Fila, koji se sjajno držao, ali ga je Jansrud nadmašio za 26 stotinki. Fajed je na stazu izašao odmah posle Svindala i ozbiljno mu je pripretio, ali je sve vreme bilo jasno da će morati da se zadovolji drugom pozicijom.

Fil je bio bolji od ostalih, ispred Erika Geja iz Kanade, koji je bio poslednji unutar jedne sekunde od Svindala. Amerikanac Brajs Benet je imao šesto mesto, ispred dvojice austrijskih skijaša Vinsenta Krihmajra i Maksa Franca, odnosno sunarodnika Stivena Najmena. Među prvom desetoricom našao se i nemački skijaš Josef Ferštl.

Svindal je zahvaljujući novom trijumfu preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa 517 bodova, 77 više od Austrijanca Marsela Hiršera, dok Jansrud na trećem mestu ima 307 bodova. U poretku spusta, Svindal ima maksimalnih 300 bodova, ispred Fajeda sa 190 i Jansruda sa 169.

Naredna trka najbolje skijaše na svetu očekuje u nedelju, za kada je zakazan veleslalom u Alta Badiji.

 

Komentari