Vesti Alpsko skijanje - Marko Stevović pobednik FIS SES kupa u Libanu

Alpsko skijanje - Marko Stevović pobednik FIS SES kupa u Libanu

Cedars, LEB | 17.01.2017. | Skijanje.rs - Supersport365
marko stevovic liban jan2017720x480

Marko Stevović je na oba takmičarska dana FIS SES kupa malih skijaških nacija na skijalištu Cedar u Libanu ostvario sjajan rezultat, i osvojio prvo mesto. Osim njega, na ovom takmičanju zapažene rezultate je ostvario i dobar deo ostatka delegacije srpskih skijaša.

Pored Stevovića na pobedničkom postolju se našao i Rašo Jevremović koji je sa 2.68 sekundi zaostatka osvojio treće mesto, i tako upotpunio srpsko slavlje na skijalištu Cedar.

Vredi pomenuti i rezultat Rastka Blagojevića koji je sa nepunih 18 godina osvojio 5. mesto, kao i Mateja Minić koji je sa nepunih 17 osvojio 8. mesto. Još jedan srpski skijaš Mihajlo Đorđević, nije uspeo da završi prvu trku na današnjem takmičenju.

Od devojaka iz Srbije nastupale su Jana Babić i Milica Kovačević.

Tehnički delegat na ovom takmičenju je bio Milan Božić, sekretar Skijaškog saveza Srbije.

FIS SES kupa malih skijaških nacija je održan od 12. do 15. januara 2017. u ski centru Cedars u Libanu uz učešcće timova iz Litvanije, Rumunije, Portugalije, Kipra, Srbije, Jermenije, San Marina, Mađarske, Slovačke, Albanije, Grčke i domačina Libana. Vožene su trke veleslaloma i slaloma za seniore i mlađe kategorije takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji. Takmičenju je prisustvovala i Sarah Lewis, generalni sekretar FIS-a.

Trke FIS SES kupa uspešno je organizovao iskusni tim Skijaškog saveza Libana. Pored ski centra Cedars, u Libanu je poznato i skijalište Faraya Mzaar koje se nalazi u blizini Bejruta. Popularnost skijanja u Libanu je na uzlaznoj putanji sa rekordnim brojem skijaša u skicentrima koji uživaju u veoma dobrim uslovima za skijanje.

 

Galerija slika

Komentari