Vesti Alpsko skijanje - Lindzi Von završila sezonu zbog povrede

Alpsko skijanje - Lindzi Von završila sezonu zbog povrede

| 02.03.2016. | b92.net
vonnmitGutzoom640x489

Švajcarska skijašica Lara Gut prozvala je pre nekoliko dana svoju veliku rivalku Lindzi Von, ali bi posle najnovijih vesti trebalo malo da se zapita.

Vonova je u subotu tokom superveleslaloma u Andori doživela frakturu kolena, ali je uprkos tome izašla na stazu dan kasnije i zauzela 13. mesto u superkombinaciji.

Gutova je sjajni povratak Amerikanke prokomentarisala na iznenađujuć način, istakavši da Vonova uvek drami.

“Mi sve već znamo, ona voli da pravi dramu. Ovo nije ni prvi, a ni poslednji put. A ja bih trebalo samo da skijam”, rekla je Gutova.

Njena izjava bi možda u nekoj drugoj situaciji bila u redu, ali ovoga puta nije bila na mestu. Zašto je takav slučaj? Pa upravo ta povreda koju je Vonova zaradila u subotu okončala je njenu sezonu i pohod na peti Kristalni globus, a otvorila put Švajcarkinji do najvećeg uspeha u njenoj karijeri.

Vonova pred poslednjih osam trka sezone ima 28 bodova više od Gutove, pa je samo pitanje vremena kada će je stići. Švajcarkinji će u samom finišu Svetskog kupa najveća rivalka biti Nemica Viktorija Rebensburg, koja ima 293 boda manje od Gutove.

Amerikanka je, inače, poslednjih godina imala velikih problema sa povredama oba kolena, zbog kojih je propustila veliki broj trka tokom prethodne tri sezone. Gutova je, takođe, imala probleme sa povredama, ali je za razliku od Vonove, koja je pažnju privlačila svojim uspesima, ona to radila kontrovezama.

Gutova je pre pet godina bila suspendovana od strane Švajcarske skijaške federacije jer je kritikovala svog bivšeg trenera. Švajcarska skijašica je zato jedno vreme trenirala odvojeno od svojih sunarodnica, pre nego što se pokajala, pa je bila primljena nazad. Ova sezona je definitivno njena najbolja u karijeri, ali će je većina ljubitelja skijanja u slučaju da osvoji Kristalni globus pamtiti po tome što je do njega došla posle povlačenja Vonove…


Von završila sezonu zbog povrede
Američka skijašica Lindzi Von završila je sezonu zbog preloma kosti u kolenu tokom trke u Andori. Von, koja se povredila prošle subote, rekla je da je pregledima skenerom utvrđeno da je fraktura kosti u levom kolenu mnogo ozbiljnija i da bi dalje oštećenje moglo da dovede do ozbiljne operacije koja bi mogla da joj ugrozi karijeru.

"Donela sam tešku odluku da završim sezonu. To je jedna od najtežih odluka u mojoj karijeri, pošto vodim u Svetskom kupu", navela je 31-godišnja Von na svom Fejsbuk profilu.

Von je ove sezone osvojila svoj 20. trofej u Svetskom kupu, nakon što je trijumfovala u spustu.

Ona je pobedila u 76 trka u Svetskom kupu i "juri" Šveđanina Ingemara Stenmarka koji ima 86 trijumfa.

            Foto: ZOOM

Komentari