Podatak uključuje i kretanje žicama (My tracks aplikacija za android), a sa Dolomitisuperski sajta moj učinak za taj dan je bio kao u prilogu. ExBaker je odvezao jednu stazu više na kraju. Znači, oko 60 km staza, sasvim realno...
![]()
Podatak uključuje i kretanje žicama (My tracks aplikacija za android), a sa Dolomitisuperski sajta moj učinak za taj dan je bio kao u prilogu. ExBaker je odvezao jednu stazu više na kraju. Znači, oko 60 km staza, sasvim realno...
![]()
to je sasvim realno.....otprilike radim između 50-60 km dnevno...zato me je začudilo onih strašnih 94 km.....i zato sam rekao za podatke iz karte....
![]()
Da, Dolomitisuperski mjere to dosta realno, za razliku od recimo TopSki koji je meni jedan dan izmjerio 100 km
Učinak između 50 i 60 km dnevno je odličan, ali mi nije jasna ova nova klasifikacija učinka (ovaj čikica što se znoji). Pisao sam o tome na temi:
http://skijanje.rs/forum/showthread.php?t=8500
![]()
http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=8500
Da se razumijemo, ovo nije preskijano 94km, to je ukupno. Realno je tih oko 60km. Da sam ja bio "vođa" bilo bi i više, nego Panzer povuče ručnu i nema dalje![]()
Performance Check
Your skiing holiday
POS/Serial:
202/88370
Your ID:
J2H1A0MT-W2Y-051
Pool:
Dolomiti Superski
Ski pass:
4 Giorni
Person:
Adulto M
Actual season till yestersday
Nr. lifts:
123
Height difference:
40.428
Est. slope km:
213
Different lift:
58
Repetitiveness:
2,12
TOP 10
Nešto preko 50km u prosjeku smo skijali za ova 4 dana, to je sasvim realno.
Za ove što kukaju da im je dosadno apres-ski
evo ima svako veče neko zezanje
http://www.valgardena.it/dl/stchrist...gardena_A3.pdf
Naj je važniji osećaj za feeling
Update za 2016. godinu. Neplanirano, odradili smo tri skijaška dana u Val Gardeni od 13 januara. U zapadnom Tirolu je bilo loše vrijeme i malo snijega. Val Gardena sjajna, prvi dan smo preskijali sve osim Monte Pane i Sella Passa.
Drugi dan - okrenuli krug oko Selle u zelenom smjeru, svratili do Gran Rise i navalili se na Dantercepies (Cir).
Treći dan - čitava Val Gardena, bez Alpe di Siusi. Na saslongu ujutro brzina 110 km/h (ExBaker).
Sjajna 3 skijaška dana, najbolje skijanje na Saslongu, Sećedi i Dantercepiesu.
Naveče malo u Ortisei, nije neka ludnica ali ima se gdje izaći, sasvim fino.
Treći put sam u Val Gardeni i svaki put mi je bolja. Dolomiti superski su se ove godine pokazali kao superiorno skijalište u istočnim Alpima, barem ovo što sam ja obilazio...
Da, smještaj u apartmanu 5 km ispred Ortiseia, za svaku preporuku, 105 € dnevno za nas trojicu, rezervisali dan prije preko bookinga:
https://www.booking.com/hotel/it/son...=total;ucfs=1&
Evo nekoliko utisaka z VG koji će računam nekad nekome biti od koristi.
Val Gardena je najveći a rekao bih i najbolji skijaški domen od svih koje se se oslanjanju na SElla Rondu. Kad smo kod Selle, isprobali smo u dva dana oba smera i zaključak je da oni koje se zapute u Arabbu ili na Marmoladu treba u odlasku da slede zeleni pravac (iako narandžasti po mapi izgleda bliži) jer je brži zbog većeg broja sedežnica a manje gondola koje podrazumevaju veći gubitak vremena.
Moj lični utisak je da se u Santa Cristini i Selvi nalaze neke od najboljih staza koje sam vozio ikad, a to su Ciampinoi, Dantercepies (uz "priključak" Cir) pa i Saslong koji međutim ume da bude prilično pohaban u nekim delovima.
Kome je ski in/ski out bitan, za njega ovo skijalište definitivno nije. Smeštaj u Ortiseiju, ST. Cristini ili Selvi uglavnom podrazumeva upoznavanje sa redom vočnje autobusa, zatim pešačenje u pancericama i skijama na grbači kroz grad do stanice i od stanice do žičare, a čak i sami prelazi sa jedne gondole na drugu mogu podrazumevati prelazak preko ulice, i kad su jedna od druge udaljene svega 50-60 metara.
Naročito je specifičan Ortisei/St. Ulrich jer je problem povezivanja sa Sellom kod njega najveći; sa druge strane, Ortisei ima kao svoje "kućno" skijalište veoma atraktivnu stazu Seceda, i to je privelegija, ne toliko zbog toga što se sa svojik navodno 10,5 km reklamira kao najduža crvena staza na svetu koiko zbog izuzetnog planinskog ambijenta i izvrsne konfiguracij staze koja silazi u sam centar Ortiseija, čak i uslovima oskudice u snegu sa kakvom smo se suočili. Za posetioce drugih oblasti Selle, van Val Gardene, Seceda je zabačena i verujem da je manji broj onih koji se zapute da je provezu.
To na s dovodi do priče o najzabačenijem delu Dolomita, oblasti Alpe di Siusi/Seiser Alm, o kojoj se gotovo i ne govori jer je verujem ne obiđu čak ni svi gosti Ortiseija (na koji se di Siusi naslanja). To je verovatno zbog toga što skijanje u si Siusiju ne predstavlja naročiti skijaški izazov, međutim, to je perfektna prirodna skijaška arena sa tri strane zatvorena vrhovima Dolomitaod, koju čini 10-12 sedežnica i izvanredno je mesto za početnike, za celodnevno skijanje sa porodicom, ili jednostavno za opušten skijaški dan nakon jurnjave u krug po Selli.
Ortisei je inače izvanredno sređeno ne tako malo mesto, sa hotelima visoke klase u centru koji pomalo podilaze klijenteli sa dosta novca i ne tako mnogo ukusa, kako je već i inače slučaj u većini skijališta.
Sledeći zadatak je da se smeštiš u Colfosco (ja sam već dosadan, ali po meni je to najbolje mesto za smeštaj [ski-in/out] tj. odnos cena/kvalitet) ili Arabbu, a onda idu malo drugačiji utisci
Dosta nas, zbog foruma je krenulo tim redom, od Ortisei-a sa smeštajem, ali Ortisei je daleko od optimalne pozicije za smeštaj / skijanje. Colfosco sa druge strane je mesto gde je smeštaj uglavnom ski-in/out, može da se nađe povoljno a rano ujutru sa dve žice izlaziš npr. na vrh Dantercepies, a isto tako možeš i na drugu stranu...
Zašto kažem onda idu malo drugačiji utisci? Zato (opet sam dosadan) što si vrtenjem po Selli ostale domene samo očešao, nisi i ne možeš za tako kratko vreme da vidiš sve - što je dobro. Ostaje ti da dođeš još 3-4 puta da bi istražio to blago
.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)