Vesti Dolomiti, Val Gardena - Umesto stare žičare "Piz Seteur" postavlja se nova gondola

Dolomiti, Val Gardena - Umesto stare žičare "Piz Seteur" postavlja se nova gondola

Val Gardena, ITA | 24.08.2017. | funivie.org
gardena2018 640x389

Na Dolomitimia u krugu Sella ronde pored nove gondole Caimpac u sektoru Val di Fassa, za sezonu 2017/18 biće novosti i u sektoru Val Gardena.

Umesto stare žičare 45-Piz Seteur postavlja se nova gondola sa kabinama za 10 skijaša. Nova gondola će imati polaznu stanicu na istom mestu u Plan de Gralba (1800m/nv), ali će trasa biti drugačija sa medustanicom gde trasa menja ugao, a sve u pravcu žicara koje dalje vode prema prevoju Passo Sella.

Time će zeleni skijaški krug (u suprotan smeru kazaljke na satu) biti skijaški znatno efikasniji, i nakon brze vožnje novom gondolom 45-Piz Seteur na putu prema prevoju Passo Sella skijaše još čeka žičara sedežnica 49-Citta dei Sassi ili nova osmosed žičara 50-Gran Paradiso kojom je zamenjen dosadašnji ski lift.

Uloga novih žičara biće važna i tokom leta. Sada će posetioci moći da sa parkinga u mestu Plan de Gralba na 1800m/nv kombinacijom novih žičara, kabinske gondole 45-Piz Seteur i osmoseda 50-Gran Paradiso, da do prevoja Passo Sella na 2244m/nv stignu pešice ili biciklom za samo 25 minuta.

Nova kabinska gondola 45-Piz Seteur biće najmodernija instalacija Leitnera sa puno inovacija u samom pogonu žičare kao i izvedbi kabina.
   - Dužina trase je 1456m
   - Visinska razlika 313m
   - Kapacitet joj je 3450 osoba na sat po pravcu
   - Imaće 77 udobnih kabina nove generacije
   - Na trasi će biti postavljjeno 14 stubova, polazna, među i izlazna stanica

     Detaljije: http://www.funivie.org/web/la-nuova-cabinovia-piz-seteur-a-selva-gardena/


Komentari