Strana 19 od 43 PrvaPrva ... 9171819202129 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 181 do 190 od 426

Tema: Nassfeld

Member
    Datum registracije
    10.02.2013
    Godina
    44

Podrazumevano

Ja odoh sutra ujutro na 4 noći, a komentari ovde su mi dosta pomogli u planiranju rute, tako da ako vreme bude zadovoljavajuće prvi dan je predviđen za Gerlitzen, drugi za Nassfeld, treći verovatno Turracher Hohe, a četvrti Tarvisio. Inače, biće to prvi put na ovim prostorima, inače skijam na Kopu od malih nogu i nikako da se pomerim... Uglavnom šaljem utiske, jedino se za suprugu malo plašim pošto je sve ovo prilično strmije od Kopa (posebno Nassfeld), a ona skija tek treću godinu, ima svega 7-8 skijaških dana iza sebe. Jel može neko od vas iskusnijih da napiše brojeve najlakših staza u Nassfeldu, a da im se može lako pristupiti...?

Super Member sev avatar
    Datum registracije
    26.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Superior Pro; Elan Magfire 82xTi

Podrazumevano

Najlakši pristup, čim izađeš sa Millenium gondole (na vrhu, tj. 3. stanici), gondola da bude iza leđa, krenite levo na stazu 23. Lepa, plava staza. Nešto kao turbo-Marine vode (mnogo duže), pošto znaš Kop... Osim toga, staza br. 50, koja ide u Sonnleitn, iako je crvena je prilično lepa i laka. Staza 40, opet crvena, desni krak sa vrha je relativno lepa i laka. Pred kraj ima jedan teži deo, ali to je kratko. I na kraju staza 4, crvena opet, ali nije teška i lepa je. Završni teži deo, ima obilaznicu (koja ide pored parkinga), pa je ok za početnike.

Na Tresdofferalm (druga stanica Millenijuma) imaš sidro za 1-2 kratke plave staze za baš-baš početnike.

Ipak, znaj da je Nassfeld centar neprilagođen baš početnicima. Ne postoje staze tip Karamani, jaram itd.

Super Member sev avatar
    Datum registracije
    26.10.2010
    Skije / Bord

Podrazumevano

E da, obavezno makar ti probaj Carniu (staza 80) koja silazi u sam Trepolah. Uz malo strpljenja možeš da povedeš i suprugu, početak je malo teži i sam kraj, prelomnica pred Trepolah je onako da početniku utera strah u kosti, ali garantujem da nema problema. ako se baš uplaši, može da se popne na 1. stanici Millenijuma i gondolom vrati u mesto, izbegavši tu poslednju prelomnicu.

Ipak, iskustvo prelepe staze, duge preko 7km, koja sve vreme osim na tačno 2 mesta vuče, je neprocenjivo i šteta je to propustiti.

I na kraju, obrati pažnju i na Tarvisio - tu imaš samo jednu stazu koja vredi i dosta je teška, ne znam kako će supruga to da prihvati. Ja bih na tvom mestu planirao 2 dana za Nassfeld, a Tarvisio preskočio... Inače, da prođeš ceo Nassfeld baš kvalitetno, tj. SVE, treba ti 2 dana. Za 1 dan je moguće, ali malo je jurnjava.

Member
    Datum registracije
    10.02.2013
    Godina
    44

Podrazumevano

Za Carnie sam čuo sve preporuke, ali mislim da ću je samo ja isprobati Ova što je porediš sa Marinim vodama je ok, to je ona vozila... Vidi ako se njoj svidi tamo mi ćemo Nassfeld sigurno ponoviti, ali tamo idemo isključivo zbog mene :o Znam za tu stazu u Tarvisiu što je svi hvale, ali ja sam shvatio da tamo ipak ima više plavih staza...

Super Member
    Datum registracije
    12.01.2011
    Godina
    39

Podrazumevano

Carniu preporucujem za prvu stazu jer je tad u najboljem stanju a ima dosta blagih delova pa je odlicna za zagrevanje a s obzirom da tad ima najmanje ljudi moze i solidna brzina da se uhvati. Ako ides sa zenom onda bolje ovako kako seve rece.

Junior Member
    Datum registracije
    29.02.2012

Podrazumevano

Postovani skijasi/forumasi,
    planiram 15. marta za Nassfeld. Zena, sestra i ja.
    Nasao sam smestaj u Kirchbach-u, 4 km od pocetne stanice gondole. Cena je vise nego pristojna, ocene su fantasticne, apartman opremljen sa vise soba.

Ima li neko neku sugestiju, primedbu na lokaciju smestaja ... bio bih zahvala dok jos ima prostora da otkazem ? Idemo kolima, a ispred smestaja polazi i skibus.

Super Member Rossignol 8s avatar
    Datum registracije
    24.01.2011
    Godina
    44

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Kutuzov Pogledati poruku
    Postovani skijasi/forumasi,
    planiram 15. marta za Nassfeld. Zena, sestra i ja.
    Nasao sam smestaj u Kirchbach-u, 4 km od pocetne stanice gondole. Cena je vise nego pristojna, ocene su fantasticne, apartman opremljen sa vise soba.

Ima li neko neku sugestiju, primedbu na lokaciju smestaja ... bio bih zahvala dok jos ima prostora da otkazem ? Idemo kolima, a ispred smestaja polazi i skibus.
    Jedino pitanje odnosno zamerku imam na termin koji planiraš. Nasfeld je odlično ali relativno nisko skijaliste. Skija se uglavnom izmedju 1400-2000 mnv (osim Carnie koja vodi u sam Tropolah na oko 600 mnv). Iz tog razloga sam na Nasfeld odlazio uglavnom do sredine februara, a u martu sam birao skijalista gde se skija uglavnom na 2000+ mnv. Ne želim da baksuziram, može mart biti savršen, pogotovo što vidim da je trenutno na Nasfeldu snežna idila. Ne znam koliko ti je cena apartmana, ali ja nikada do sada (osim oko novogodišnjih praznika i to u Tirolu) nisam imao problema da nadjem apartman 10ak dana pre planiranog termina, koji je 20 - 25e dnevno po osobi i do 20 min voznje do skijališta. Zato bih ja na tvom mestu čekao da vidim vremenske prilike.
    St Anton,Lech,Stuben,Zürs,Ischgl-Samnaun,Serfaus Fiss Ladis,Pitztaler gl,Sölden, Schladming, Flachau,Wagrain,Nassfeld,Grossglokner,Mölltaler Gl.,Kaprun,Saalbach,Gerlitzen,Hinterglemm,Obertaue rn,Kals-Matrei,Hintertuxer Gl,Mayrhofen,Hochzillertal-Hochfugen,Warth-Schröcken, Sillian,Sella Ronda,Cortina,Tignes,Val d'Isere,Val Thorens,Méribel,Courchevel,Krvavec,Vogel,Kop,Brezo vica,Jahorina,Bansko,Borovec

https://www.youtube.com/watch?v=b91zmV7arwU

www.youtube.com/watch?v=5DhoNWrqFgs

Super Member sev avatar
    Datum registracije
    26.10.2010
    Skije / Bord

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Chaki Pogledati poruku
    Za Carnie sam čuo sve preporuke, ali mislim da ću je samo ja isprobati Ova što je porediš sa Marinim vodama je ok, to je ona vozila... Vidi ako se njoj svidi tamo mi ćemo Nassfeld sigurno ponoviti, ali tamo idemo isključivo zbog mene :o Znam za tu stazu u Tarvisiu što je svi hvale, ali ja sam shvatio da tamo ipak ima više plavih staza...
    iskreno, pusti Tarvisio, osim možda za kapućino . Npr. za suprugu je svakako lepša Kranjska Gora (ako ima snega, ali ako nema još više nema u Tarvizu, to je baš nisko, a plave staze su kod samog grada, visina negde Kosmaja ). A KG ti je 10min od Tarviza, put jedva da se može nazvati prevojem, veoma lako dostupno.

Ako ste sutra u Nassfeldu, javi pa da se dogovorimo i popijemo nešto na stazi, taman da vam objasnimo šta i kako... (ja sam takođe sa Gospođom).

Junior Member
    Datum registracije
    29.02.2012

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Rossignol 8s Pogledati poruku
    Jedino pitanje odnosno zamerku imam na termin koji planiraš. Nasfeld je odlično ali relativno nisko skijaliste. Skija se uglavnom izmedju 1400-2000 mnv (osim Carnie koja vodi u sam Tropolah na oko 600 mnv). Iz tog razloga sam na Nasfeld odlazio uglavnom do sredine februara, a u martu sam birao skijalista gde se skija uglavnom na 2000+ mnv. Ne želim da baksuziram, može mart biti savršen, pogotovo što vidim da je trenutno na Nasfeldu snežna idila. Ne znam koliko ti je cena apartmana, ali ja nikada do sada (osim oko novogodišnjih praznika i to u Tirolu) nisam imao problema da nadjem apartman 10ak dana pre planiranog termina, koji je 20 - 25e dnevno po osobi i do 20 min voznje do skijališta. Zato bih ja na tvom mestu čekao da vidim vremenske prilike.
    Ja sam prelistavajuci upravo ovu temu skapirao da snega ima i u martu, ako nista drugo vestaka. Cini mi se da je nekoliko ljudi napisalo da je bilo u Nassfeldu u drugoj polovini marta. To je termin u kom ja vec godinama idem na skijanje (Bansko plus Kop). Apartman za 2-6 osoba je 60€ dnevno, nas je 4-oro. Besplatno otkazivanje do 15. februara.
    Hvala na odgovoru!
    Ja se nadam kao i prethodnih godina obilju snega polovinom februara kako je to vec obicaj poslednjih godina Verujem da Austrijanci bez problema to posle odrze do aprila..

Member
    Datum registracije
    10.02.2013
    Godina
    44

Podrazumevano

Evo smestili se u apartmane, videli Villach sutra smo u Gerlitzenu pošto nam je to najbliže, a i ja da se malo zagrejem, a Nassfeld smo planirali u subotu. Jeste i tada tamo?

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •