Strana 25 od 64 PrvaPrva ... 15232425262735 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 241 do 250 od 634

Tema: Zanimljivi klipovi

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

slika je uzasna, ali ovo je smisao, u "donjoj mrtvoj tacki" zavoja...

Inace, evo ko i sta je Klaus Mair:
    Klaus Mair (37) was born in Schruns/Austria. He is an Austrian Level 3 Ski Instructor (Staatlich geprüfter Skilehrer) and has a master’s degree in Physical Education and Mathematics from the University of Vienna.

jos je i matematicar - "znam mali, cifre ne lazu!"
    Priložene slike Priložene slike  

Ski legenda Pejamachine avatar
    Datum registracije
    09.12.2007
    Skije / Bord
    Atomic D2 VF 75, Elan SLX comp

Podrazumevano

@macak011

Odlicno si ovo nacrtao...Slazem se sa tobom sto se tice ovoga. Jasno je da su to 2 stila skijanja kod GS. Sto se mene licno tice ovaj AUT stil mi je mnogo ljepsi za oko.

Inace mi smo dubokooo u off...

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

ma nema veze, nema teme na forumu koju nisam usr'o offovanjem al' je slatko kad se vodi konstruktivna diskusija. A jes' lepse ovako, ona SLO skola mi deluje nekako kruto, ko robot u zavoju - @skiman, bez ljutnje

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od skiman Pogledati poruku
    https://www.youtube.com/watch?v=y5K2fzaTHqU pogledaj i obrati pažnju na vođenje skija od 1:28......skije su skoro poravnate sa vrhovima BTW Matic Jeraša ,ja mislim, je sada trener u vašem SK Midžor i tamo isto vodi skijašku školu na Staroj Planini....
    Jeste neki slovenac trener, vrlo moguce - a sad spektakl - DVD Sofa ki school dobio sam od jednog prethodnog trenera istog ski kluba, Midzor, Vojkana Ognjanovica, on skija Klausov stil i skija GS, naci cu njegov snimak negde - na zalost nema na YT :(

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

Ja mislim da @skiman kada kaže da skije budu paralelno misli da kada povučeš pravu koja dodiruje vrhove skija ona mora da bude u svakom trenutku pod 90 stepeni u odnosu na padinu a ne paralelni vrhovi u odnosu na liniju kretanja ili na trajektoriju.

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

@jopopo
    ako sam te dobro razumeo, kad spojis vrhove skija, ta linija zaklapa ugao od 90 stepeni u odnosu na padinu? --> pretpostavljam tangentu na krivinu padine usmerenu na "dole"? S obzirom da se putanja-trajektorija skijasa menja u odnosu na tangentu padine, to bi znacilo da se vrhovi skija moraju razdvajati u jedinici vremena kako bi se odrzao const ugao od 90 stepeni, a mislim da to nije to. Uostalom, jedini specijalan slucaj kada je spoj vrhova skija normalan na tu tangentu je kada skijas stoji direktno okrenut nizbrdo, zar ne?!?

Ja sam @skimana razumeo da skije stoje "poravnato", da na neki nacin formiraju "pravougaonik" pri kompletnom kretanju skijasa kroz zavoj, dakle UVEK, kao da si "zavario" stap na obe prednje glave vezova i tako skijas....

Pogledaj crtez, skijasa levo - "poravnati" vrhovi, nijedna skija "ne vodi", a na slici desno, vodi gornja za "delta"

Member
    Datum registracije
    02.12.2012
    Skije / Bord
    Elan Amphibio 12 2013

Podrazumevano

Mozda ovaj snimak, kao i veoma korisna vezba, moze da objasni ono sto je skiman rekao http://www.youtube.com/watch?v=DxONSTiIB88

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Pa da! Apsolutno je to to, cak sam ja istog tog lika postavio, ali dok skija "CRUD", pa pominje stav, a i vidi se kako je "ukocen" u zavoju. Tacno je to ta skola, bas to, bravo! Klaus Mair je druge vere, on propoveda drugi princip...

"In this advanced ski lesson Darren Turner, presenter of the Ski School series of Apps for iPhone, iPod touch and iPad explains what 'being stacked' means and tells you how it will improve your skiing - not only when carving but off piste, in powder and crud too. Learn to ski the right way. "

I tacno su mu vrhovi ko @skimanu na fotki na Gran Rizi

Interesantno je primetiti u toku vezbe za recimo, levi zavoj:
    1. Klaus Mair spusta spoljnu ruku na koleno donje noge/skije, a ispruzi unutrasnju ruku u pravcu kretanja, a ovaj lik, Daren Tarner
    2. spusta suprotnu ruku, dakle unutrasnju ruku na koleno unutrasnje noge, dok drugu, spoljnu ruku ispruzi u pravcu skijanja !!!
    Izmenio/la macak011; 13.02.2013 u 16:31.

Ski legenda skiman avatar
    Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Fischer RC4 WC GS, Atomic SL 12 pb
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od macak011 Pogledati poruku
    ma nema veze, nema teme na forumu koju nisam usr'o offovanjem al' je slatko kad se vodi konstruktivna diskusija. A jes' lepse ovako, ona SLO skola mi deluje nekako kruto, ko robot u zavoju - @skiman, bez ljutnje
    To sto si nacrtao i usporedio o tome pričamo......Evo vam malo robotske SLO škole (nisam se naljutio, štaviše, takva diskusija treba ovome forumu:

http://www.youtube.com/watch?v=KrZ9uXk0hYE-od žene
    http://www.youtube.com/watch?v=nV9t-5CnFTw-od mene
    http://www.youtube.com/watch?v=U-KnFk1GvBQ-od mene
    http://www.youtube.com/watch?v=-iizY_NuRFU-od čitave familije

Nabavio sam za ovu godinu (a idem u subutu u Alta Badiu) i chest mount, pa ču tako moči napravit koju kombinaciju snimaka kacige i prsa.....

Izmenio/la skiman; 13.02.2013 u 16:37.

Ski legenda Pejamachine avatar
    Datum registracije
    09.12.2007
    Skije / Bord
    Atomic D2 VF 75, Elan SLX comp

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od jopopo Pogledati poruku
    kada povučeš pravu koja dodiruje vrhove skija ona mora da bude u svakom trenutku pod 90 stepeni u odnosu na padinu a
    Po nekom mom matematickom znanju onda moras da letis pravo niz padinu bez ikakvog skretanja ako oces taj ugao da ti konstanto bude 90 stepeni tako da to otpada...

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •