Strana 26 od 64 PrvaPrva ... 16242526272836 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 251 do 260 od 634

Tema: Zanimljivi klipovi

Ski legenda skiman avatar
    Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Fischer RC4 WC GS, Atomic SL 12 pb
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od macak011 Pogledati poruku
    Jeste neki slovenac trener, vrlo moguce - a sad spektakl - DVD Sofa ki school dobio sam od jednog prethodnog trenera istog ski kluba, Midzor, Vojkana Ognjanovica, on skija Klausov stil i skija GS, naci cu njegov snimak negde - na zalost nema na YT :(
    Vjeruj mi Matic Jeraša je trener.... (Zoran Jenić-Fića mi je FB prijatelj, tako da sam na tekučem sa svim zbivanjima)

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

Ma jeste garant on, video sam midzorce prosle godine na Torniku, bilo je takmicenje, a trener im je SVE skije poredjao jednu pored druge u sneg na jednu kantnu, ko domine! Reko, mora da je to taj slovenac!

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

Hahahahaah......pa red je.....

Super Member
    Datum registracije
    26.10.2010

Podrazumevano

@skiman
    Mislim da i kod nas se ne moze poloziti za instruktora ako je izrazena krmarica (dosta se potenciralo upravo na tom "delu" skijanja). Ali par specificnih vezbi i to je dovoljno za ispravljanje

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

Upravo tako....vježba ispravlja sve....

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Pejamachine Pogledati poruku
    Po nekom mom matematickom znanju onda moras da letis pravo niz padinu bez ikakvog skretanja ako oces taj ugao da ti konstanto bude 90 stepeni tako da to otpada...
    E baš imaš smisla za geometriju
    Na ovo sam mislio:

@macak011
    Tek sada shvatam da pričate o veleslalomu nemam ti pojma, ja to po osećaju i kada moram baš da vozim
    Izmenio/la jopopo; 13.02.2013 u 18:15.

i-a, i-a...
    Datum registracije
    03.02.2006
    Skije / Bord
    Atomic Nomad Blackeye
    Godina
    44

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Pejamachine Pogledati poruku
    Mislim da je stav na kojem Tomas izvodi vjezbu apsolutno skolski i primjer kao iz knjige, jer sa ovako usko postavljenim nogama (mnogo uze od sirine ramena) se ne moze ni izaci na Gran Risu da se vozi GS...

Na ovoj slici se vidi kako skijas radi kukom tj dupetom a i koliko mu je unutrasnje koljeno ispred spoljasnjeg sto odmah daje da mu je i unutrasnja skija naprijed.
    Znam da je skijanje na ovoj slici neka druga dimenzija ali ipak...
    Primijetices da na ovoj slici Ligetijevo unutrasnje koljeno dodiruje spoljnu nogu, a spoljna noga je pri tome manje-vise potpuno ispruzena. Ergo unutrasnja skija ne moze biti mnogo ispred spoljne. Drugo, iz cinjenice da unutrasnja noga dodiruje spoljasnju da se zakljuciti i nesto o sirini njegovog stava unutar zavoja. Razmak izmedju skija je napravljen na drugi nacin.

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

@ jopopo
    Cenim da kontas da tvoja pretpostavka "pravog ugla" vazi samo za neke granicne uglove, strogo vece od nule, a manje od 90, pricam o liniji padine I osi simetrije skije. Sta to znaci: prakticno, kada se skijas zaustavi, dakle kada je uzduzna osa skije normalna na "liniju padine", onda bi taj ugao od 90 o kome pricas mogao biti zadovoljen tek ako stavis jednu skiju IZA druge, jel tako? Pritom, zavoji se mogu vrsiti do kraja, bez vezivanja, odnosno "u brdo". U nekom "inzenjerskom" smislu, tvoja teorija mozda vazi za neki granicni ugao pri kome postoji, kako da se izrazim, "pozitivan pad" skija niz brdo, odnosno postoji uslov za kretanje nizbrdo I u tom smislu slazem se sa tobom

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od macak011 Pogledati poruku
    @ jopopo
    Cenim da kontas da tvoja pretpostavka "pravog ugla" vazi samo za neke granicne uglove, strogo vece od nule, a manje od 90, pricam o liniji padine I osi simetrije skije. Sta to znaci: prakticno, kada se skijas zaustavi, dakle kada je uzduzna osa skije normalna na "liniju padine", onda bi taj ugao od 90 o kome pricas mogao biti zadovoljen tek ako stavis jednu skiju IZA druge, jel tako? Pritom, zavoji se mogu vrsiti do kraja, bez vezivanja, odnosno "u brdo". U nekom "inzenjerskom" smislu, tvoja teorija mozda vazi za neki granicni ugao pri kome postoji, kako da se izrazim, "pozitivan pad" skija niz brdo, odnosno postoji uslov za kretanje nizbrdo I u tom smislu slazem se sa tobom
    Pa ne pričam o graničnim slučajevima već o momentu pre ulaska u zavoj, sam zavoj i završetak.

A i ogradio sam se u prethodnom, vidim da pričate o veleslalomu i uopšte o poziciji i stavu, mislio sam nešto drugo

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

@jopopo
    Dobro!
    Ja kad offujem tu nema milosti... nigde vise zanimljivih klipova, samo suv text..

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •