Citirati Originalno postavljeno od macak011 Pogledati poruku
E ovde moram da reagujem - sve tehnologije povecanja "prijanjanja" uloska uz nogu se i rade ISKLJUCIVO za cipele sa vecim fleksom. Potpuno je nepotrebno raditi termo fitting na cipeli koja ima mali flex recimo 80 ili cak 60 - takve cipele su namerno i napravljene da "landaraju", odnosno da prijanjanje ne bude veliko kako bi i "komandovanje" cipeli bilo teze, odnosno kako bi cipela mogla da "prasta" nezeljene komande, odnosno greske, a pritom bila udobnija i toplija za celodnevno skijanje. Ovo je iskljucivo moje licno misljenje, naravno, da ne bude zabune. Raspolozen sam za bilo kakvu vrstu dijaloga i sukoba misljenja, a sve u cilju kvalitetnijeg skijanja i povecanja skijaskog znanja, kako onog na stazi, tako i kod kuce..
Macak, ako pod termo fitom podrazumevas ono grejanje uloska i stajenje od 15-ak minuta, definitivno se rade i za manji flex, radio sa mojima koje su 90/100 (Head) i zena za njene koje su 70 (Salomon).

Poslednja stvar koju hocu je da mi pancerica landara. Termo fit bi trebalo da ti oblikuje ulozak oko noge tako da ti peta radi sto manje. Po meni, flex je odlika skoljke (plastike), ne uloska.