Citirati Originalno postavljeno od killer joe Pogledati poruku
Jel ima neki restoran koji preporučuješ, gdje su klopa i cijene solidne? Na stazi i u samom mjestu.
I koliko je vremena otprilike potrebno da se ode na ručak u dolinu pa se opet vratiti na stazu (uzimajući u obzir i malo pješačenja). Jel se to isplati?

Pozdrav
Mislim da se gubi puno vremena da se sidje dole u samo mesto L2A radi rucka. Do dole vode crne staze i samo jedna crvena. Ako nema snega, vec samo vestacki, moze biti tesko slabijim skijasima.
Zatim je i pitanje sta dole od restorana radi u tom periodu (12-14h), sta nude i gde se oni nalaze!? Ako nije self-service restoran, stizanje klope moze da potraje kod tradicionalno "neservilnih" francuza.
Mi smo nosili svoju hranu (zaledjenu u prenosnom "frizideru") pa smo u restoranima na stazi, za vreme pauze, malo jeli - neki pomfrit i supice, samo da "premostimo" do rucka.
U restoranu na 3200m ima self service restoran i tu smo jeli te supice, pomfrit, pili kuvano vino, kafe, cajeve.... Dole, kod izlaza Jandri I i pocetka osmoseda je uvek nesto mirisalo na dobru klopu ali nismo nikda nista tu porbali :(
Restoran na dnu border parka (Toura) ima restoran sa lepim suncalistem i tu su te pizze koje su dobre (za 13-15 eur).

Realno, ne znam koliko bi kostalo da smo se hranili po restoranima. Sto kaze Marko, sigurno jedno 20-25 eur po osobi, dnevno.