Strana 8 od 37 PrvaPrva ... 67891018 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 71 do 80 od 365

Tema: Servis skija

če gevara avatar
    Datum registracije
    08.01.2011
    Skije / Bord
    Нордика Енфорсер

Podrazumevano

Ajde iskusniji BL skijaši...

Men's'čini da ti iskusniji ne servisiraju mnogo skije u BL, naročito kad je u pitanju "oštrenje".
    Moje skromno iskustvo sa "voskanjem" - mladići iz "Soković sport" bolji rezultat postigli od ostalih koje si naveo!

Ponoviću iz druge teme, radnja preko puta parka MS (piše "Jošo") ima zanimljivu mašinku za test veza. Nije zgoreg povremeno provjeriti stanje istih. Kriza jeste, no kad bi bilo povoljnije, češće bi se to činilo.

Super Member Grazer avatar
    Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

Cuo sam neke informacije da ima ljudi u gradu koji rucno ostre skije. Nemaju radnju vec onako u stanu i dosta ljudi kaze da nosi kod njih i kao hvali ih
    History is made by those who dare to break the rules.

salto
    Guest

Podrazumevano

Dragi forumasi , u svrhu edukacije ovog sektora (ski servisiranje) ali nikako , napominjem nikako u svrhu reklamiranja, posto kod nas u Srbiji postoji jako puno itekako kvalitetnih servisa,mozemo jednu nedelju prikazati, za aktivne forumase sta sve podrazumeva servisiranje skija.Zbog opasnosti od mogucih vrlo opasnih povreda sam zabranio pre 4 godine prisustvo stranaka u radionici jer umalo nisam ostao bez palca i iste te godine me je katapultiran bord iz masine udario u ledja (u oba slucaja je bilo zapitkivanje stranaka i tzv vrzmanje oko sektora rada masina i usled umora jednostavno popusti koncetracija servisera(u oba slucaja nije ostecen board-skija ).Voleo bih da vidite sta znaci postotak posmaka kod brusenja skija (baze i kantne) razliku rucnog i masinskog ostrenja , donjeg minusa u 4 ugla , kako i zasto odabirati bocni ugao , kako uraditi servise u licnoj praksi.Najavite se jednu nedelju (nas neradni dan) pa cemo vam , naravno uz slikanje i snimanje vrlo rado prikazati sve.Naravno ovo je sve u svrhu promovisanja ovog obaveznog sektora (servisiranja) u paleti priprema za skijanje .Ko je zainteresovan moze se prijaviti da odredimo dan i da uz kaficu i naravno uz rad prodiskutujemo o ovoj temi .Takodje pozivam i ostale kolege da urade isto i da sklonimo jednom za svagda famu o nestrucnosti nasih ski servisera.Takodje molim kolege da ne promovisu svoje servise vec samo servisiranje skija, voleo bih takodje da i sam Admin prisustvuje verovato ce imati sta da postavi na portal
    veliki POZDRAV svima
    Goran

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    62

Podrazumevano

Svaka čast Gorane. To bi bilo interesantno pogledati. Jedino me ovih par stotina kilometara ovlaš sprečava da se nakanim doći.

Po pitanju fame o nestručnosti servisera, mislim da tu nije toliko pitanje stručnosti, koliko je pitanje odnosa prema poslu tj. prema klijentu. Kad bi me sad neko pokušao ubijediti da bar trećina servisa (ili servisera) nakon šlajfanja klizne obloge brusi donji ugao rubnika (u mašinstvu je to grudni ugao), pokušaj bi mu bio uzaludan. Takođe, ne vjerujem ni da više od trećine servisera vodi računa o bočnom uglu (leđni ugao u mašinstvu). Oštre ga, ali da li je 90, 88 ili koliko god, to je manje bitno. Bitno je da je oštro. Zatupljivanje vrha i repa nakon oštrenja bi isto tako bilo interesantno proanalizirati kako serviseri tome pristupaju. Mislim da i pristup servisera zavisi od količine skija koja ga čeka za servis.
    Sve u svemu, mislim da je priča individualna i da mnogi znaju kako treba raditi (ne znaju svi, garant), ali da je pitanje kako u svakoj situaciji pristupaju poslu.

Lično i osobno vrlo rijetko dajem skije u servis (tu ne brojim oštrenje na finoj Wintersteiger mašini kod prijatelja u Austriji). Od redovnih bar 5 pari u stanu, u posljednjih 5-6 sezona sam samo jedan par dao na šlajfanje klizne plohe. Sam peglam vosak i ponekad oštrim rubnike (vrlo rijetko u posljednje vrijeme). S obzirom gdje skijam, to nemam ni potrebu krpati oštećenja (a i to bih sam radio).

P.S. Koliko skijaša i servisera zna da se donji ugao oštri samo (i jedino) nakon šlajfanja klizne plohe?

Super Member ninic avatar
    Datum registracije
    01.01.2012
    Skije / Bord
    ELAN WAVEFLEX 78ti

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od salto Pogledati poruku
    Dragi forumasi , u svrhu edukacije ovog sektora (ski servisiranje) ali nikako , napominjem nikako u svrhu reklamiranja, posto kod nas u Srbiji postoji jako puno itekako kvalitetnih servisa,mozemo jednu nedelju prikazati, za aktivne forumase sta sve podrazumeva servisiranje skija.Zbog opasnosti od mogucih vrlo opasnih povreda sam zabranio pre 4 godine prisustvo stranaka u radionici jer umalo nisam ostao bez palca i iste te godine me je katapultiran bord iz masine udario u ledja (u oba slucaja je bilo zapitkivanje stranaka i tzv vrzmanje oko sektora rada masina i usled umora jednostavno popusti koncetracija servisera(u oba slucaja nije ostecen board-skija ).Voleo bih da vidite sta znaci postotak posmaka kod brusenja skija (baze i kantne) razliku rucnog i masinskog ostrenja , donjeg minusa u 4 ugla , kako i zasto odabirati bocni ugao , kako uraditi servise u licnoj praksi.Najavite se jednu nedelju (nas neradni dan) pa cemo vam , naravno uz slikanje i snimanje vrlo rado prikazati sve.Naravno ovo je sve u svrhu promovisanja ovog obaveznog sektora (servisiranja) u paleti priprema za skijanje .Ko je zainteresovan moze se prijaviti da odredimo dan i da uz kaficu i naravno uz rad prodiskutujemo o ovoj temi .Takodje pozivam i ostale kolege da urade isto i da sklonimo jednom za svagda famu o nestrucnosti nasih ski servisera.Takodje molim kolege da ne promovisu svoje servise vec samo servisiranje skija, voleo bih takodje da i sam Admin prisustvuje verovato ce imati sta da postavi na portal
    veliki POZDRAV svima
    Goran
    obzirom na lose montirane vezove u servisu u Nisu na svojim skijama radije bih platio postarinu i poslao skije u neki strucniji servis,tako da vam ova ideja i nije losa. Plus ,znam jos ljudi istoga misljenja.
    markam skije od 400e tako da ne bih da rizikujem da neki sarlatan obrusi vise no sto treba.
    tacno je da ja ne bih mozda osetio a ni video razliku golim okom ali je lepo znati da ste pare dali za pravu stvar!

Super Member sasacg avatar
    Datum registracije
    25.01.2010
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 900
    Godina
    44

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od stekan Pogledati poruku
    Svaka čast Gorane. To bi bilo interesantno pogledati. Jedino me ovih par stotina kilometara ovlaš sprečava da se nakanim doći.

Po pitanju fame o nestručnosti servisera, mislim da tu nije toliko pitanje stručnosti, koliko je pitanje odnosa prema poslu tj. prema klijentu. Kad bi me sad neko pokušao ubijediti da bar trećina servisa (ili servisera) nakon šlajfanja klizne obloge brusi donji ugao rubnika (u mašinstvu je to grudni ugao), pokušaj bi mu bio uzaludan. Takođe, ne vjerujem ni da više od trećine servisera vodi računa o bočnom uglu (leđni ugao u mašinstvu). Oštre ga, ali da li je 90, 88 ili koliko god, to je manje bitno. Bitno je da je oštro. Zatupljivanje vrha i repa nakon oštrenja bi isto tako bilo interesantno proanalizirati kako serviseri tome pristupaju. Mislim da i pristup servisera zavisi od količine skija koja ga čeka za servis.
    Sve u svemu, mislim da je priča individualna i da mnogi znaju kako treba raditi (ne znaju svi, garant), ali da je pitanje kako u svakoj situaciji pristupaju poslu.

Lično i osobno vrlo rijetko dajem skije u servis (tu ne brojim oštrenje na finoj Wintersteiger mašini kod prijatelja u Austriji). Od redovnih bar 5 pari u stanu, u posljednjih 5-6 sezona sam samo jedan par dao na šlajfanje klizne plohe. Sam peglam vosak i ponekad oštrim rubnike (vrlo rijetko u posljednje vrijeme). S obzirom gdje skijam, to nemam ni potrebu krpati oštećenja (a i to bih sam radio).

P.S. Koliko skijaša i servisera zna da se donji ugao oštri samo (i jedino) nakon šlajfanja klizne plohe?

mozda je glupo pitanje,ali interesuje me da li se podloga slajfa nakon svakog mazanja ili samo nakon krpljenja i obrade klizne povrsine?

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Godina
    62

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od sasacg Pogledati poruku
    mozda je glupo pitanje,ali interesuje me da li se podloga slajfa nakon svakog mazanja ili samo nakon krpljenja i obrade klizne povrsine?
    Po mom mišljenju (a ne znači da sam u pravu), samo nakon ozbiljnog krpljenja klizne obloge. I ako se primjeti kakva druga anomalija klizne plohe, npr. konkavnost ili konveksnost (ispupčenost ili udubljenost klizne plohe u odnosu na rubnike).

Datum registracije
    25.01.2010
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 900
    Godina
    44

Podrazumevano

Znaci posle mazanja visak voska nasi serviseri ne bi trebalo da skidaju slajfanjem? Dobro je znati ovi informaciju,kad se trazi odredjeni ugao baze i bocnog dela rubnika :-)

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Godina
    62

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od sasacg Pogledati poruku
    Znaci posle mazanja visak voska nasi serviseri ne bi trebalo da skidaju slajfanjem? Dobro je znati ovi informaciju,kad se trazi odredjeni ugao baze i bocnog dela rubnika :-)
    Šlajfanje je brušenje klizne površine trakastim brusnim papirom na mašini. Ovo poslije peglanja voska je skidanje voska i poliranje rotacionom četkom na drugoj mašini. Dvije potpuno različite stvari.

Datum registracije
    25.01.2010
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 900
    Godina
    44

Podrazumevano

e na to sam mislio,znam da provlace skiju kroz neku masinu posle voskiranja... znaci samo nakon slajfanja posle krpljenja podloge ide ostrenje baznog dela... ok, hvala na pojasnjenju

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •