Svaka čast Gorane. To bi bilo interesantno pogledati. Jedino me ovih par stotina kilometara ovlaš sprečava da se nakanim doći.

Po pitanju fame o nestručnosti servisera, mislim da tu nije toliko pitanje stručnosti, koliko je pitanje odnosa prema poslu tj. prema klijentu. Kad bi me sad neko pokušao ubijediti da bar trećina servisa (ili servisera) nakon šlajfanja klizne obloge brusi donji ugao rubnika (u mašinstvu je to grudni ugao), pokušaj bi mu bio uzaludan. Takođe, ne vjerujem ni da više od trećine servisera vodi računa o bočnom uglu (leđni ugao u mašinstvu). Oštre ga, ali da li je 90, 88 ili koliko god, to je manje bitno. Bitno je da je oštro. Zatupljivanje vrha i repa nakon oštrenja bi isto tako bilo interesantno proanalizirati kako serviseri tome pristupaju. Mislim da i pristup servisera zavisi od količine skija koja ga čeka za servis.
Sve u svemu, mislim da je priča individualna i da mnogi znaju kako treba raditi (ne znaju svi, garant), ali da je pitanje kako u svakoj situaciji pristupaju poslu.

Lično i osobno vrlo rijetko dajem skije u servis (tu ne brojim oštrenje na finoj Wintersteiger mašini kod prijatelja u Austriji). Od redovnih bar 5 pari u stanu, u posljednjih 5-6 sezona sam samo jedan par dao na šlajfanje klizne plohe. Sam peglam vosak i ponekad oštrim rubnike (vrlo rijetko u posljednje vrijeme). S obzirom gdje skijam, to nemam ni potrebu krpati oštećenja (a i to bih sam radio).

P.S. Koliko skijaša i servisera zna da se donji ugao oštri samo (i jedino) nakon šlajfanja klizne plohe?