Citirati Originalno postavljeno od funyrace Pogledati poruku
Kao prvo provjeri kao šti je Misko rekao da li su ti odbili VAT od 20% za početak.Ne znam da li si se registrovao na sportdirect ili si samo kupio online. Pokušaj ih kontaktirati vezano da adresu u Sloveniji i isporuku na istu, a što se tiče carine to je sve individualno. Pošto sam upućen znam da svaka osoba ima pravo besplatnih 200EUR bez carinjenja robe. Pošto je u tvom slučaju vrijednost robe veća može se desiti, a i ne mora da platiš carinu i porez.
Sve je to od dana do dana.
Upitno je da je to limit u BiH! Bilo bi vrlo korisno kad bi precizirao na čemu se bazira ta informacija (zakon, sl. glasnik i sl), jer ima nekih dr. iskustava...
Cijenim da zavisi i od porijekla robe, a i zemlje kupovine, no... Kad god sam pokušao dobiti odgovore od Carine, isti nikad nije bio konačan. Mutno...!

Citirati Originalno postavljeno od IvanQ Pogledati poruku
Upravo to. VAT se odbija ukoliko se salje van EU, ali onda postoji rizik da se carini. U okviru EU nema carine, ali VAT ostaje.
Valja i malo proračunati ... Recimo, meni logičnije da ostavi novac (kroz carinu, porez) "ovdje" nego Britancima (kroz VAT) .