Originalno postavljeno od
vladimir76
Pozdrav svima! Izvinjavam se unapred ako ovo sto zelim da pitam odstupa od teme "novosti".
Nisam nikada bio na Staroj Planini i planiram da dodjem iz Beograda na ski vikend kad dogovorim termin s drustvom (2 nocenja u privatnom smestaju - moze i okolina Babinog Zuba do 20ak km). Da li neko od vas moze da mi preporuci nesto? Ima li mesta, koliko unapred rezervisati i da li moze da se nadje smestaj za 2 nocenja?
Zelen sam na forumu i procitao sam zadnjih 15ak strana i jos jednom se izvinjavam ako je neko vec postavio slicno pitanje. Mrzelo me je da citam sve.
Usput podrzavam inicijativu da se poveca bezbednost na stazama i podigne svest svih nasih skijasa. Jedna od kljucnih stvari (po mom misljenju) je da svi prihvatimo svoje realne mogucnosti. Nisu svi skijasi na stazi na istom nivou, a najopasniji su oni koji precenjuju svoje, a tudjim mogucnostima i ne razmisljaju. Jedni jurcaju kao sumanuti, a drugi nisu savladali ni plavu stazu, a cackaju mecku na crvenoj ili jos gore crnoj.
Savet za prve: kad vec imate hrabrosti za te brzine, kad vidite guzvu ispred sebe, vi lepo izaberite levo ili desno u sumu i ako ne pokupite ni jedno drvo, maher ste!
Za druge: mnogo je lepse igrati se na plavoj stazi nego na crnoj kad zagusti stati na sred staze i cekati da "orascici" nadodju, pa se bez gledanja uputiti nizbrdo.
Pozdrav svima!